Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Зростання світових цін на метал дозволить Метінвесту і Ferrexpo уникнути списання боргу

П'ятниця, 15 квітня 2016 15:08

За прогнозами «Конкорд Капітал» Метінвест зможе погасити борг до 2022 року, а Ferrexpo - до 2021. Про це повідомляє «УБР»

«Конкорд Капітал» (Київ) прогнозує відновлення найближчим часом чистого грошового потоку гірничо-металургійної групи «Метінвест» і британської гірничорудної компанії з активами в Україні Ferrexpo, що дозволить їм уникнути списання боргу під час реструктуризації зобов'язань. Про це пише Інтерфакс-Україна.

Згідно з аналітичним оглядом «Конкорд Капітал», очікування аналітиків грунтуються на різкому зростанні світових цін на метал в січні-початку квітня поточного року, який, до того ж, може відновитися в найближчі тижні.

«З огляду на зростання конкурентоспроможності за собівартістю українських підприємств на світовому ринку на тлі девальвації гривні в попередні роки майже на 70%, очікуване поліпшення чистого грошового потоку« Метінвесту »і Ferrexpo дозволить їм уникнути списання боргу», - відзначили експерти.

Крім того, додали аналітики інвесткомпанії, «Метінвест» після очікуваної реструктуризації боргу буде мати можливість повністю погасити його до 2022 року або рефінансувати за рахунок нових зобов'язання.

У свою чергу, компанія Ferrexpo буде здатна забезпечувати виплати по тілу кредитів і здійснювати процентні платежі відповідно до чинного графіком на 2016 рік.

У 2017 році, в зв'язку з очікуваним зниженням цін на руду, гірничорудної компанії, ймовірно, не уникнути пролонгації заборгованості на два роки. Проте, до 2021 року Ferrexpo зможе повністю розрахуватися за зобов'язаннями або рефінансувати їх за рахунок нових позик, вважають аналітики «Конкорд Капітал».

«Метінвест» є вертикально інтегрованою гірничодобувною групою компаній, що управляє активами в кожній ланці виробничого ланцюжка від видобутку ЗРС і вугілля та виробництва коксу до випуску напівфабрикатів і кінцевої продукції зі сталі, трубопрокату і рулонів, а також виробництва іншої продукції з високою доданою вартістю. Група складається з видобувних і металургійних підприємств, що знаходяться в Україні, Європі та США і має мережу продажів з охопленням всіх ключових світових ринків.

Основними акціонерами «Метінвесту» є група «СКМ» (71,24%) і «Смарт-холдинг» (23,76%), які спільно керують компанією.

«Метінвест» в кінці грудня 2015 року звернулася до власників єврооблігацій з проханням схвалити введення до 27 травня 2016 року мораторію на погашення зазначених єврооблігацій, під час дії якого компанія має намір досягти угоди про їх реструктуризацію, а також реструктуризації передекспортного фінансування на $ 1,089 млрд.

Власники єврооблігацій Metinvest B.V. за підсумками засідання 27 січня 2016 року схвалили тимчасовий мораторій на погашення цінних паперів. Потім, зазначений мораторій був санкціонований Високим судом Англії та Уельсу і судом з банкрутств штату Делавер (США).

Ferrexpo AG - швейцарська залізорудна компанія з активами в Україні, найбільший виробник і експортер окатишів в СНД.

Основними споживачами продукції є сталеливарні підприємства з Австрії, Словаччини, Чехії, Німеччини та інших європейських країн, а також Китаю, Індії, Японії, Тайваню і Південної Кореї.

Ferrеxpo plc володіє 100% акцій Ferrexpo AG, якій, у свою чергу, належить 97,34% акцій Полтавського ГЗК, 100% Єристівського ГЗК і 99,9% Беланівського ГЗК. Акції Ferrexpo котируються на основному майданчику Лондонської фондової біржі під тікером FXPO.

Ferrexpo Plc в 2016 році належить виплатити $ 131,75 млн у рамках погашення передекспортного фінансування. Компанії, зокрема, необхідно погасити п'ятьма рівними щомісячними траншами, починаючи з березня, $ 88 млн залишку по кредиту, початковий обсяг якого становив $ 420 млн, а також виплатити в листопаді перший з восьми квартальних траншів в обсязі $ 43,75 млн у рамках погашення кредиту на $ 350 млн.

У той же час компанія уточнює, що за станом на 29 лютого 2016 року сума грошових коштів на її рахунках становила $ 36 млн.

На початку жовтня 2015 року Ferrexpo призначила британську компанію PJT Partners Limited радником в проходять переговорах про заборгованість групи, зокрема про перегляд профілю амортизації боргових зобов'язань для їх кращого приведення у відповідність до чистого грошового потоку компанії.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%