Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Ахметова розповіли, як збільшити прибуток Київенерго

Понеділок, 18 квітня 2016 09:40

За словами Максима Тимченка, компанія-монополіст Київенерго є збитковою на даний момент, тому що витрати перевищують доходи відразу в трьох напрямках діяльності компанії. Про це повідомляє biz.nv.ua зі

Гендиректор компанії ДТЕК, яка контролюється олігархом Рінатом Ахметовим, Максим Тимченко заявив, що Київенерго не приносить прибутку і вимагає величезних інвестицій, зокрема, для реалізації сучасної системи обслуговування клієнтів.

«Грошей компанія не заробляє, а інвестиції потрібні величезні. Зокрема, в побудову сучасної системи обслуговування клієнтів. Київенерго сьогодні, м'яко кажучи, недолюблюють. Для цього є підстави, я прекрасно розумію споживачів, але при цьому треба враховувати ті рамки і реалії, в яких працює компанія », - сказав гендиректор ДТЕК.

Він зазначив, що масштабні інвестиційні проекти залишилися нереалізованими, бо немає зрозумілих для компанії регуляторних умов і відсутня «нормальний» концесійний договір на управління комунальним майном міста компанією Київенерго.

«Потрібен глибоко пророблений концесійний договір, в якому будуть викладені зобов'язання і власника, і концесіонера. Як компанія може брати на себе інвестиційні зобов'язання і вкладати гроші без розуміння джерела повернення капіталу? Концесійний договір повинен укладатися на тривалий період, на п'ять або десять років, тому що в енергетиці довгий інвестиційний цикл. Щоб виконати зобов'язання, повинні бути зрозумілі правила роботи і чітка роль регулятора », - поскаржився Тимченко.

До цього він додав, що компанія-монополіст Київенерго є збитковою на даний момент, тому що витрати перевищують доходи відразу в трьох напрямках діяльності компанії.

«Сьогодні в генерації електроенергії доходу немає, в теплі - немає, в дистрибуції - немає. Тобто три види бізнесу, де діє система «витрати плюс». Якщо у тебе «витрати плюс», заробляти гроші ти не можеш. Тому кажу цілком відповідально: Київенерго сьогодні грошей не приносить », - заявив Тимченко.

Нагадаємо, компанія Київенерго є монополістом на ринку надання електричної і теплової енергії в Києві і входить до складу холдингу ДТЕК, що належить Ринату Ахметову. 25 квітня цього року відбудуться збори акціонерів Київенерго, на яких буде вирішуватися питання про зміну організаційно-правової форми компанії.

В кінці березня в Київраді заявляді про необхідність повернути «Київенерго» під контроль міської влади.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%