Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Україна почала імпорт нафти з Казахстану

Вівторок, 19 квітня 2016 13:46

Укргазвидобування уклала контракт на поставку десяти тисяч тонн казахської нафти. Про це повідомила прес-служба компанії Укргазвидобування.

В Україну прибули перші 29 вагонів нафти з Казахстану для переробки на Шбелінському ВПГКН, рамкова угода укладена на поставку до 10 тисяч тонн. Графік подальших поставок залежить від якісних результатів переробки першої партії нафти.

Угода була укладена за результатами відкритого конкурентного конкурсу на закупівлю вуглеводневої сировини. Серед чотирьох учасників найкращу цінову пропозицію запропонували постачальники казахської нафти.

Як зазначив директор з комерційних питань Укргазвидобування Сергій Федоренко: "Наш план передбачає зниження витрат на переробку за рахунок дозавантаження не задіяного потенціалу заводу. Тобто, зменшаться втрати при технологічних процесах через роботу обладнання в планових режимах, а обсяг переробки і вихід готового продукту збільшиться" .

Крім того, за його словами, позитивним є й те, що закупівля проводилася на «низькому» не сезонному ринку сировини, а кінцевою метою є реалізація готової продукції на хвилі весняно-літнього зростання цінових маркерів. "Очікуваний загальний економічний ефект для компанії ми оцінюємо в діапазоні 8-12 млн грн в залежності від коливань світових цін на нафту і нафтопродукти", - розповів Федоренко.

Відзначимо, видобуток нафти на материковій частині України в січні-лютому скоротився на 13,1% (на 39,5 тисяч тонн) в порівнянні з аналогічним періодом минулого року - до 261,1 тисяч тонн.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%