Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Як на практиці буде виглядати пенсійна реформа в Україні

Вівторок, 17 травня 2016 10:06

Щоб побудувати ефективну пенсійну систему, ПФУ звільнять від невластивих йому виплат. Про це повідомляє УБР.

Головна мета, яку ставить перед собою український уряд, затіваючи реформу пенсійної системи - збалансувати її дохідну і видаткову частини. Про це повідомив глава правління Пенсійного фонду України (ПФУ) Олексій Зарудний.

Наприклад, в цьому році різниця між власними надходженнями Пенсійного фонду і необхідними соціальними виплатами складе близько 81 млрд грн. Основна частина цього дефіциту - 77 млрд грн, за словами глави ПФУ, утворилася завдяки зниженню ставки єдиного соціального внеску (ЄСВ) майже вдвічі.

Очікуваного зростання відрахувань до ПФ за рахунок детінізації зарплат поки так і не відбулося.

"На жаль, я поки не можу сказати, що ми це відчуваємо. Але, будемо сподіватися, що пройшло не дуже багато часу і цей процес буде відбуватися", - сказав Олексій Зарудний.

У той же час, як заявив сьогодні віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, уряд має намір після підвищення мінімальних пенсій з 1 травня 2016 року у 6% - до 1130 грн - зробити наступний крок: проіндексувати пенсії, розмір яких становить від 1300 до 4000 грн.

"Думаю, це буде наступною нашою соціальною програмою", - зазначив Павло Розенко.

знайти баланс

За словами Олексія Зарудного, комплексне вирішення проблеми балансування видаткової і дохідної частин Пенсійного фонду запропоновано в урядовому законопроекті № 4608 про пенсійну реформу.

Щоб побудувати ефективну пенсійну систему, ПФУ звільнять від невластивих йому виплат. По суті, зараз в Україні діє радянська пенсійна система, яка називається солідарною. Це так званий перший рівень, і поки єдиний. Коли в один котел скидаються внесками всі працюючі для виплати грошей тим, хто вже вийшов на пенсію.

"На даний момент 1 працюючий утримує одного пенсіонера. За різними розрахунками, солідарна система може забезпечувати до 40% заробітку, який людина мала до пенсії. Цього мало, тому така система обов'язково повинна бути доповнена накопичувальним елементом", - говорить Олексій Зарудний.

Мало того, що в діючій системі пенсії виходять невеликі, так ще ПФУ повинен фінансувати додаткові соціальні витрати, які ніяк не пов'язані з розміром соціальних відрахувань, які робив нинішній пенсіонер.

Це пенсії для військовослужбовців, чорнобильців, і деяких інших категорій населення, а також спеціальні надбавки і компенсації.

"Тільки в цьому році на дані потреби передбачено 63 млрд грн", - пояснює глава ПФУ.

Наприклад, зараз є люди, для яких розрахунок за встановленою формулою дає розмір пенсії нижче прожиткового мінімуму. Для них фактично йде доплата до мінімальної пенсії (соціальна гарантія) за рахунок внесків інших пенсіонерів.

"А треба, щоб це платив бюджет і бажано адресно", - говорять в ПФУ.

Також є пенсії за вислугу років. Тобто, коли працівник може вийти на пенсію до досягнення пенсійного віку (як правило, це представники окремих "шкідливих" професій, наприклад, гірники).

"Такого роду соцгарантії пропонується фінансувати за рахунок спеціальних корпоративних пенсійних фондів", - пояснює Олексій Зарудний.

У підсумку, невеликі пенсії, які зможе платити ПФ на рівні соціальних стандартів, залишаться. Але щоб людина отримала пристойний дохід в старості, йому запропонують обов'язково відкладати кошти в молодості.

Додатковий рівень

Для цього пропонується ввести другий рівень пенсійного забезпечення - накопичувальний, який планували ввести ще в 2003 р У кожного працівника буде свій накопичувальний рахунок, куди роботодавець буде зобов'язаний перераховувати пенсійні платежі. Їх розмір буде залежати від зарплати працівника.

З 2017 р такий обов'язковий платіж, утримуваний із заробітної плати працівника (крім ЄСВ) буде 2%, в 2018 р - 3%, 2019 року - 4%, а з 2020 року - не менше 5% від зарплати.

Згідно із законопроектом уряду, з 1 липня 2017 р запущений другий рівень пенсійного забезпечення для держчиновників і осіб, що працюють у важких або небезпечних умовах, а вже з 1 липня 2018 року - для всіх працюючих в Україні.

У тому числі з 1 липня 2018 р почнеться сплата роботодавцем внесків за накопичувальними пенсійними професійними програмами для працівників, які мають право на пенсію за вислугою років.

Під дію закону однозначно потраплять всі, кому на момент запуску системи буде менше 35 років.

За оцінками ПФУ, на впровадження другого рівня піде від півроку до року, щоб провести підготовку до запуску рахунків обов'язкової накопичувальної системи. За перший рік роботи очікується зібрати 5-6 млрд грн на накопичувальні рахунки. Але цей ресурс буде постійно зростати. Перші виплати почнуться через кілька десятків років. А до того цей потужний ресурс може бути використаний для інвестування в економіку.

"З 1 січня 2016 року в нас впроваджена в 4 областях єдина система призначення пенсій. Її перевага в тому, що вона дозволяє обслуговувати клієнта незалежно від місця проживання або реєстрації. Тобто, можна звернутися в будь-яке відділення пенсійного фонду та вирішити всі питання" , - говорять в ПФУ.

Після впровадження її по звий країні через веб-портал ПФУ працівник зможе побачити, які внески за нього сплатив (або не сплатив) роботодавець. А впровадження накопичувальної системи дозволить відстежувати і стан накопичувального рахунку.

Треба відзначити, що законопроектом пропонується відокремити існуючі персоніфіковані рахунки майбутніх пенсіонерів в чинному ПФ від накопичувальних, які буде ввести нова окрема неприбуткова структура - Накопичувальний фонд. Його повинен створити ПФУ.

Передбачається, що функції такого накопичувального фонду зможуть виконувати і недержавні пенсійні фонди, які пройшли спеціальний конкурсний отбор.Украінци зможуть вибирати, де їм відкрити накопичувальний рахунок. Раз на рік громадянин має право змінити фонд, куди направляються його накопичення - державний чи приватний.

Але в будь-якому випадку держава гарантує, що ці внески не будуть анульовані. Уряд збирається компенсувати можливі втрати в разі проблем з Накопичувальним фондом в розмірі реально сплачених внесків, проіндексованих на рівень інфляції.

Чим більше грошей накопичить працівник - тим більше буде його пенсія. Фактично це буде додаткова виплата до того, що людина буде отримувати по лінії Пенсійного фонду.

Влада сподівається, що тим самим працівники будуть зацікавлені вимагати виплати зарплат "по білому". Втім, навіть маючи тіньові доходи, українець може сам укласти договір з накопичувальним фондом другого рівня і самостійно сплачувати внески в розмірі 5-22% середньої зарплати.

Коли і скільки отримувати

Пенсію з накопичувальної системи українець буде отримувати, коли вийде на пенсію за віком, але з урахуванням пільгового періоду виходу на пенсію. Її розмір буде розраховуватися, виходячи з суми всіх надходжень на накопичувальний рахунок плюс інвестиційний дохід від цих внесків.

Пенсіонер зможе вирішити, чи хоче він отримувати виплати рівними частинами певний період часу або все життя. У другому випадку гроші будуть перераховані в страхову компанію, яка і буде платити пенсію.

Якщо грошей на рахунку буде недостатньо для повноцінних виплат, їх можна буде зняти одним траншем. Ця проблема буде актуальна для тих, кому до пенсії залишилося менше 10 років.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%