Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

«Рошен» інвестує 25 млн євро у Вінницький молокозавод

П'ятниця, 20 травня 2016 14:12

Кошти спрямують на будівництво другої черги. Про це повідомляє Hubs.

Кондитерська корпорація «Рошен» планує інвестувати 25 млн євро в будівництво другої черги Вінницького молочного заводу, - повідомив директор молочного підприємства Дмитро Рощупкин.

«Ми вже приступили до проектування другої черги, перші одиниці обладнання вже в замовленні. Ми плануємо до кінця 2017 здійснити укомплектування другої черги і до початку 2018 року провести пусконалагоджувальні роботи «, - сказав він.

За словами топ-менеджера, після закінчення будівництва другої черги молокозавод зможе приймати на переробку 1100 тонн на добу. Найбільш виросте виробництво сухих продуктів.

«Спочатку завод будувався тільки під потреби корпорації, але ситуація змінилася і з'явилася необхідність продавати не тільки нашим фабрикам, а й іншим споживачам», - сказав він.

Потужності першої черги розраховані на переробку 600 тонн молока на добу, в середньому по році переробляється 550 тонн на добу в залежності від сезону і ситуації на ринку.

«Рошен», один з найбільших в Україні виробників кондитерських виробів, включає Київську, Маріупольську (Донецька обл.), Кременчуцьку (Полтавська обл.) І дві Вінницькі кондитерські фабрики, масло молочний комбінат «Бершадьмолоко», Літинський племзавод (обидва - Вінницька обл.) , а також Липецьку фабрику «Рошен» (РФ), Клайпеди кондитерську фабрику (Литва) і фабрику Bonbonetti Choco (Угорщина).

Власником корпорації є Президент України Петро Порошенко. В ході виборчої кампанії він обіцяв продати «Рошен», найняв для цього інвестиційну компанію Rothschild і українську інвестгруппу «Інвестиційний капітал України» (ICU). Однак через відсутність покупців 14 січня 2016 року був підписаний договір, за яким П.Порошенко передав свою частку в корпорації «Рошен» в незалежний «сліпий» траст. Банк-управитель трасту має також довіреність на чотири роки на переговори про продаж активів.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%