Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

«Фідобанк» обійдеться ФГВФО в 1,8 млрд грн виплат

Понеділок, 30 травня 2016 11:47

Вклади 97,7% клієнтів будуть повністю відшкодовані. Про це повідомляє Hubs.

Загальна сума відшкодування гарантованої суми клієнтам - фізичним особам неплатоспроможного ПАТ «Фідобанк» в рамках гарантованої суми відшкодування становить 1,82 млрд гривень, - підрахували в Фонді гарантування вкладів фізичних осіб.

Як зазначається, це дані останньої статистичної звітності, які банк надав до Фонду гарантування вкладів станом 11 травня 2016 року.

При цьому кошти 97,7% вкладників будуть повністю відшкодовані за рахунок Фонду гарантування. «У перші дні роботи тимчасової адміністрації одним із пріоритетів є формування реєстру вкладників для того, щоб вчасно почати виплати. Перш за все нам потрібно оцінити базу клієнтів фізосіб і кількість їх рахунків. Це показник, який впливає на час початку виплат », - сказав заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів Андрій Оленчик.

«Під час дії тимчасової адміністрації буде проводитися оцінка фінансового та майнового стану банку. На підставі такої оцінки буде розроблений план врегулювання та визначено найбільш ефективні способи виведення ПАТ «Фідобанк» з ринку », - йдеться в повідомленні.

20 травня 2016 роки правління Національного банку прийняло рішення про віднесення Публічного акціонерного товариства «Фідобанк» до категорії неплатоспроможних.

Станом на 20 травня 2016 року кінцевим бенефіціаром «Фідобанк» є Олександр Адаріч. На даний момент він також є власником 50% ПАТ «Євробанк».

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%