Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Український бізнес повернув через омбудсмена 215 млн гривень

Понеділок, 30 травня 2016 13:08

Рада бізнес-омбудсмена України в 1-му кварталі цього року успішно закрив 123 справи. Про це повідомляє Hubs.

За перший квартал цього року рада бізнес-омбудсмена України успішно закрив 123 справи, що дало заявникам загальний позитивний фінансовий ефект в сумі 215 млн гривень. Про це сьогодні, 24 травня, заявив бізнес-омбудсмен України Альгірдас Шемета.

За словами Шемети, в 1-му кварталі цього року рада бізнес-омбудсмена України отримав 139 скарг від підприємців. «Найбільше надійшло скарг від промислових і сільськогосподарських підприємств і компаній зі сфер оптової торгівлі та дистрибуції», - сказав він.

За даними Шемети, найбільше скарг в 1-му кварталі цього року надійшло в зв'язку з питаннями оподаткування (74). З них 20 з приводу перевірок фіскальних органів, 10 - з приводу затримки повернення ПДВ, 7 - з приводу кримінальних проваджень проти бізнесу з боку УКРІНФОРМ, 15 скарг з приводу інших питань оподаткування.

За звітний період раду домігся відкриття 80 розслідувань, що склало 58% від загальної кількості отриманих скарг. «Така висока частка проведених розслідувань виділяє звітний квартал не тільки найнижчою чисельністю відхилених скарг з моменту початку роботи ради, а й демонструє зростання інформованості про наших умовах прийомів скарг», - оцінив ситуацію Шемета.

Він також зазначив якісне зростання опрацювання документів заявників та зростання глибини економічних претензій. «Якщо на початку роботи ради ми отримували основний потік скарг на кричущі порушення, то зараз скарги стали по своєму економічної характеру глибше і складніше. Наприклад, надходять заяви в сфері трансфертного ціноутворення, а це дуже складний і тонкий питання регулювання », - зазначив бізнес-омбудсмен.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%