Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Україна скоротила дефіцит платіжного балансу в 6 разів

Середа, 01 червня 2016 10:11

Квітня наша країна завершила «в плюсі» на рівні 468 млн. Про це повідомляє УБР.

За підсумками січня-квітня дефіцит платіжного балансу України скоротився на 83% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, до $ 345 млн. Про це свідчать дані Нацбанку.

При цього квітні наша країна завершила «в плюсі» на рівні $ 468 млн. Нагадаємо, що за підсумками квітня минулого року дефіцит становив - $ 168 млн, а в березні 2016- го досягав $ 859 млн.

Платіжний баланс є різницею між коштами, отриманими Україною з-за кордону, і сумою платежів, які наша країна переводила за кордон. По суті, платіжний баланс - це грошовий вираз масштабів і характеру зовнішньоекономічних операцій країни та її участі в світовому господарстві.

f24433 copy

У компоненти, на основі яких розраховується платіжний баланс, серед іншого, входить експорт і імпорт товарів і послуг, обсяг прямих, портфельних та інших інвестицій.

Згідно з даними Нацбанку, за підсумками 4 місяців року Україна ввезла товарів з-за кордону на $ 1,706 млрд більше, ніж вивезла за кордон, що на 28,9% більше ніж за аналогічний період минулого року.

У той же час, послуг на зовнішні ринки наша країна поставила більше, ніж отримала звідти - на $ 528 млн. Однак це на 26,9% менше, ніж за січень-квітень 2015 го.

Чисте збільшення прямих іноземних інвестицій в квітні склало $ 484 млн. А за 4 місяці року чистий приплив прямих інвестицій досяг $ 1,8 млрд - в 3,7 рази більше підсумків аналогічного періоду минулого року ($ 480 млн).

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%