Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Україна домовилася з США про кредитну гарантії в $ 1 млрд

П'ятниця, 03 червня 2016 14:19

Підписано новий двосторонню угоду. Про це повідомляє Hubs.

Сьогодні відбулося підписання угоди про надання кредитних гарантій обсягом $ 1 млрд між урядами України та США, - повідомила прес-служба Мінфіну.

Від уряду України угоду підписав міністр фінансів Олександр Данилюк, а від уряду США - посол США Джеффрі Р. Пайетт і уповноважений представник місії USAID Джоель Сандефур.

«Завдяки цій угоді Україна отримає додаткові можливості для підтримки і захисту найбільш вразливих українців від впливу економічних чинників», - йдеться в повідомленні міністерства.

Як нагадують в Мінфіні, це гарантійну угоду є частиною багатосторонньої економічної підтримки України, що включає чотирирічну програму МВФ (Механізм розширеного кредитування) і відображає збільшення підтримки економічних реформ українського уряду.

«Це гарантійну угоду покликане підтримати програми економічних реформ України, підтримувані МВФ, Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та іншими членами міжнародного співтовариства, а також забезпечити подальший доступ України до ринків капіталу», - сказано в повідомленні.

Як анонсують в Мінфіні, кошти в розмірі $ 1 млрд будуть залучені від випуску облігацій під кредитні гарантії США і надійдуть у загальний фонд державного бюджету. Гроші будуть використані на соцзахист громадян від впливу економічних чинників, в тому числі в результаті приведення тарифів на газ до ринкового рівня.

«Від імені уряду і народу України я хочу щиро подякувати США за постійну і незмінну підтримку. Ця угода про надання кредитних гарантій є важливим для підтримки економічних реформ та соціального захисту українців », - заявив Данилюк.

Як відомо, ця угода є вже третьою кредитної гарантією, яку Україна отримала від уряду США. Два попередніх угоди були укладені в 2014 і 2015 роках і дозволили Україні залучити $ 2 млрд на зовнішніх ринках за рекордно низькими ставками і направити їх на здійснення програми реформ.

Напередодні посол США в Україні Пайетт позитивно оцінив зміни в Конституцію в частині правосуддя і анонсував продовження підтримки Києва в здійсненні реформ.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%