Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

НБУ знизив норму обов'язкового продажу валютної виручки до 65%.

Четвер, 09 червня 2016 13:02

Національний банк пом’якшив валютні обмеження, зокрема, знизивши норму обов’язкового продажу валютної виручки з 75 до 65%. Таке рішення закріплене постановою Правління НБУ № 342 від 07.06.2016 р "Про врегулювання ситуації на грошово-кредитному та валютному ринках України", яка набирає чинності з 9 червня і буде діяти до 14 вересня 2016 року (за винятком норм про репатріацію дивідендів). Про це повідомляє gottstat.

Крім того, НБУ дозволив клієнтам банків знімати з рахунків готівку в іноземній валюті та банківських металах на суму до 100 тис. Грн. на добу, тоді як раніше така сума обмежувалася на рівні 50 тис. грн. на добу.

"Тепер клієнти банків можуть знімати з рахунків готівку в інвалюті і банківських металах на суму до 100 тис. Грн. На добу, замість 50 тис. Грн. На добу. Також повністю зняті обмеження на обсяг видачі готівки в національній валюті, які до сих пір становили 500 тис. грн. на добу ", - йдеться в повідомленні на сайті НБУ.

Що стосується фізичних осіб, то норма продажу готівкової валюти і банківських металів одній людині протягом одного операційного для також підвищена - до еквівалента 12 тис. Грн. (Було 3 тис. Грн.).

Крім того, Нацбанк дозволив репатріацію дивідендів, нарахованих іноземним інвесторам за 2014-2015 рр. Повернути такі дивіденди за кордон зможуть емітенти корпоративних прав та акцій, за якими сплачуються дивіденди, або депозитарна установа, яка обслуговує рахунок в цінних паперах іноземного інвестора, або безпосередньо іноземний інвестор. Для повернення за кордон дивідендів одна людина може вибрати тільки один уповноважений банк.

Однак і тут слід враховувати певні обмеження: протягом календарного місяця поверненню підлягають дивіденди тільки в рамках загальної суми, що не перевищує більшого з двох таких граничних значень:

  • 1 млн дол. США (в еквіваленті);
  • 10% від загального обсягу дивідендів, які підлягають / підлягали поверненню за кордон такою особою.

Якщо ці 10% становлять понад 5 млн. Дол. США (в еквіваленті), то максимальна сума репатріації дивідендів протягом календарного місяця не може перевищувати 5 млн. Дол. США (в еквіваленті).

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%