Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Заступник Міністра фінансів Сергій Марченко взяв участь у зустрічі з науковцями щодо вирішення проблем фінансування вітчизняної науки

Четвер, 16 червня 2016 13:32

МІНІСТЕРСТВО ФІНАНСІВ УКРАЇНИ. Про це повідомляє Урядовий портал.

15 червня відбулась спільна зустріч Віце-прем’єр-міністра В’ячеслава Кириленка, Міністра освіти і науки Лілії Гриневич та заступника Міністра фінансів Сергія Марченка з представниками наукової спільноти, серед яких були присутні голова профспілки працівників НАН України Анатолій Широков, перший віце-президент НАМН Юрій Кундієв та інші. Зустріч була присвячена наявним проблемам фінансування наукових установ та пошуку можливого вирішення ситуації, що склалась.

Міністерство фінансів співпрацює з Міністерством освіти і науки, керівниками наукових установ, представниками профспілок працівників НАН і громадськими організаціями з метою вироблення спільної стратегії реформування наукової сфери, що сприятиме, в тому числі, модернізації системи фінансування науки.

Мінфін підтримує позицію щодо необхідності врахування у бюджеті видатків на науку у достатніх обсягах, що сприятиме розвитку наукової сфери країни. У той же час, Міністерство освіти і науки спільно з НАН України будуть працювати на виробленням пропозицій щодо підвищення ефективності діяльності наукових установ з визначенням ефективності їхньої діяльності Першочерговими заходами з підвищення ефективності є визначення реального наукового потенціалу установ, уникнення дублювання в проведенні наукових досліджень, проведення міжнародного аудиту наукової системи та державної атестації наукових установ.

Наступними кроками у напрямку пошуку шляхів вирішення проблеми фінансування вітчизняної науки будуть ініційовані круглі столи за участю науковців, представників органів державної влади, громадськості.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%