Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Геннадій Зубко назвав джерела фінансування Фонду енергоефективності

П'ятниця, 24 червня 2016 10:22

МІНІСТЕРСТВО РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ, БУДІВНИЦТВА ТА ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ. Про це повідомляє Урядовий портал.

Фонд енергоефективності стане ще одним дієвим інструментом, окрім програми «теплих кредитів», і програми IQ energy, що дозволяють громадянам отримати компенсації за кредитами на тепломодернізацію, - заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко під час виступу на панелі «Звідки взяти гроші на реформу? Монетизація субсидій, кредити, донорська допомога» в рамках форуму «Фонд енергоефективності. Ключовий START-UP УКРАЇНИ» 23 червня.

За його словами, мета Фонду, окрім компенсаційних механізмів, полягає у наданні громадянам технічних рішень щодо тепломодернізації. Він назвав три джерела фінансування програм Фонду. «Кошти будемо залучати, зокрема, із державного бюджету. У Бюджетному кодексі має бути встановлена закономірність щодо відповідності витрат на субсидії та енергоефективність. Якщо закладаємо 42 млрд гривень на субсидії, то 10% від цієї суми треба передбачити і на потреби енергоефективності. Окрім того, маємо рішення наших партнерів із Уряду Німеччини та ЄС щодо їх готовності фінансувати проекти Фонду. Третім важливим джерелом стануть енергоінвестиції громадян за рахунок монетизованого залишку субсидій», - зауважив Геннадій Зубко.

Таким чином, на його думку, Україна забезпечить європейську систему фінансування Фонду енергоефективності. «Також у громадян буде можливість отримати банківські кошти у вигляді довгих дешевих кредитів. Ми працюємо, аби ці банківські послуги для громадян стали конкурентними і більш доступними», - наголосив Геннадій Зубко.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%