Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Українців грабують, дотуючи Фонд гарантування з бюджету - експерт

Вівторок, 13 вересня 2016 11:21

Фінансування Фонду гарантування вкладів за рахунок бюджетних коштів є черговим пограбуванням українців, вважають в Асоціації захисту банків, повідомляє Кореспондент.

Ініціатива уряду про додаткове виділення 8 мільярдів гривень Фонду гарантування вкладів фізичних осіб за рахунок випуску ОВДП є черговим пограбуванням українців. З такою заявою виступили в Асоціації захисту банків.

"Інакше як черговим пограбуванням дану ситуацію назвати не можна. Спочатку Національний банк виводить з ринку десятки фінансових установ, при чому, не завжди з об'єктивних причин і керуючись буквою закону. В результаті чого українці втрачають свої заощадження і не можуть отримати в термін навіть гарантовані державою депозити . Зараз же замість того, щоб ефективно розпродавати активи виведених банків, чиновники друкують "сміттєві" ОВДП для наповнення Фонду гарантування ", - коментує ситуацію президент Асоціації захисту банків Катерина Назимко.

Вона зазначає, що під ці папери кошти виділяються з державного бюджету і формуються на основі сплати податків тих же українців, які і так вже постраждали від закриття банків.

На думку Назимко, замість того, щоб виділяти кошти з державного бюджету, що неминуче призводить до розкручування інфляції і девальвації національної валюти, чиновникам необхідно в найкоротші терміни реалізувати ефективну модель реалізації майна виведених банків.

"Фонду гарантування слід не заявляти про наміри з продажу активів, а займатися реальними угодами. І робити це необхідно прозоро, під пильною увагою громадськості", - вважає Назимко.

 

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%