Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Економіка США застрягла в режимі повільного зростання - опитування CEO

Вівторок, 13 вересня 2016 13:17

Повільні темпи зростання стали основним трендом для США, і вибори президента в листопаді навряд чи підштовхнуть економічне зростання, вважають глави найбільших американських компаній, які приймали участь у щоквартальному опитуванні асоціації Business Roundtable (BRT).

Як повідомляє сайт BIN.ua з посиланням на Інтерфакс-Україна, зокрема, у другій половині поточного року зростання ВВП США не посилиться значним чином, вважають CEO.

Макроекономічні очікування американських CEO мало змінилися в порівнянні з минулим роком, пише The Wall Street Journal. За словами гендиректора Caterpillar Inc. і голови BRT Дуга Оберхельмена, президентські вибори - головна причина того, що бізнес не поспішає нарощувати капіталовкладення або наймати нових співробітників.

«На цьому етапі кожного виборчого циклу, особливо після президента, який завершує другий термін, є частка невизначеності», - сказав Д.Оберхельмен.

Темпи найму трохи сповільняться в найближчі шість місяців: 27% опитаних очікують розширення штату проти 29% в II кварталі. Частка тих, хто планує скорочувати чисельність персоналу, збільшилася на 1 процентний пункт - до 36%.

Прогноз інвестицій компаній практично не змінився з II кварталу: 38% CEO очікують збільшення капвкладень в найближчі шість місяців. Оцінка виручки була дещо слабше, ніж раніше, але більшість топ-менеджерів і раніше очікують зростання продажів в наступні два квартали.

«Всі ці дані відображають сумну нову норму - економіка США застрягла в нейтральному положенні», - зазначив Д.Оберхельмен.

Плани BRT на 2017 рік не зміняться, незалежно від того, хто займе Білий дім з січня - кандидат демократів Хілларі Клінтон або республіканець Дональд Трамп, додав він. На порядку денному організації залишаться такі питання, як розширення угод про вільну торгівлю, зниження податків на прибуток компаній і пом'якшення регулювання бізнесу.

Однак основна проблема полягає в тому, що ні Х.Клінтон, ні Д.Трамп не підтримують ідею транстихоокеанського партнерства (торгової угоди 12 країн, включаючи США, Японію, Австралію та інші), яке BRT вважає пріоритетним напрямком.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%