Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Європейський інвестбанк виділить 50 мільйонів євро українському бізнесу

Середа, 14 вересня 2016 18:26

Банк профінансує до половини витрат малих і середніх українських підприємств, які інвестують кошти в наукові дослідження та інновації. Програма «InnovFin» розрахована на невеликі фірми (до 500 співробітників), яким потрібно отримати кредити для інвестицій. Термін дії програми - 2 роки, повідомляє Об'єктив.

Посол Євросоюзу в Україні Хьюг Мінгареллі зазначив, що подібні можливості для українського бізнесу стали доступні завдяки асоціації з ЄС і приєднання торік до європейського проекту «Горизонт 2020». В його рамках українські вчені отримають доступ до фінансування, обладнання світового класу і т.д. Бюджет «Горизонт 2020» становить майже 80 мільярдів євро.

У свою чергу, міністр фінансів України Олександр Данилюк заявив, що програма «InnovFin» відкриває нові можливості для впровадження інновацій малими і середніми компаніями: «Європейський інвестиційний банк профінансує до 50% витрат компаній, що в нинішній економічній ситуації дуже важливо».

Це перша угода для України в рамках підтримки інновацій дрібного і середнього бізнесу за програмою «InnovFin». У той же час, згідно кредитного пакета на 2014-2016 р.р., банк уже виділив 3 мільярди євро фінансування. З них у 2014 і 2015 роках Україна отримала 940 мільйонів євро і 1,26 мільярда євро кредитів.

Довідка. Європейський інвестиційний банк створений в 1957 році, сьогодні його акціонерами є 27 країн-членів ЄС. Головна мета банку - сприяння досягненню цілей Євросоюзу шляхом довгострокового фінансування надійних інвестиційних проектів.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%