Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Коли в Україні обіцяють переглянути тарифи на електроенергію

Четвер, 22 вересня 2016 22:47

Уряд обіцяє, що вже навесні 2017 року, швидше за все, вдасться зменшити вартість електрики для споживачів, повідомляє Domik.ua.

З вересня ціни на електроенергію знову зросли. Згідно з планом, встановленим владою ще в лютому минулого року, навіть найекономніші українці, які в місяць використовують до 100 кіловат-годин, цієї осені будуть платити 0,714 грн за 1 кВт-год, що майже на 20 копійок більше, ніж раніше. Споживаючи 100-600 кВт-год, доведеться заплатити за світло від 0,99 грн до 1,29 грн за кВт-годину. Збільшиться вартість електроенергії і для тих, хто використовує понад 600 кВт-год на місяць. Уже в жовтні вони отримають платіжку за тарифом 1,63 грн/кВт-год, замість колишніх 1 гривні 56 копійок.

Завершальний етап підвищення цін на електроенергію запланований на березень 2017 року. Але чиновники припускають, що зростання цін може не відбутися, і в березні-квітні 2017 року електроенергія може подешевшати. Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик.

«Аналізуючи баланс на наступний рік, ми сподіваємося, що вже навесні вперше за 25 років зможемо зменшити розмір енергетичного тарифу», - зазначив чиновник.

Також він наголосив і на пріоритетності нових тарифів для Нацкомісії, яка регулює питання в енергетичній сфері. Втім, НКРЕКУ переглядає вартість тих же послуг на основі енергетичного балансу, який профільне міністерство вже склало на 2017 рік.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%