Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Українці вимагають переглянути ціни на газ для населення

П'ятниця, 07 жовтня 2016 21:56

На сайті петицій Кабміну України з'явилася вимога про зниження ціни на газ для населення України. Громадянин Сергій Бондарєв закликає переглянути тарифи саме для населення, щоб люди мали можливість своєчасно і надійно оплачувати спожите блакитне паливо, повідомляє Fast News.

«Прошу переглянути розмір тарифу на газ для населення. Населення повинно споживати газ, який був здобутий в Україні, за меншою ціною, ніж ми купуємо за кордоном. Це призведе до більш лояльного ставлення громадян і їх відповідальності за своєчасну оплату газу. Заборгованість не буде рости щомісяця, набираючи величезні обороти», - впевнений активіст.

Ще навесні цього року уряд України прийняв рішення щодо єдиної ціни на газ для населення і промисловості. «Ми розглянемо важливе рішення для нас і для держави - питання встановлення єдиної ціни на газ. Переконаний в тому, що ми в цьому питанні сьогодні поставимо крапку, і це буде остання зміна ціни на газ в житті нашої держави», - сказав тоді новий прем'єр-міністр країни Володимир Гройсман.

Пізніше була встановлена ​​ціна в 6 тис. 879 грн за тис. кубометрів. Після цього уряд одноголосно підтримав підвищення тарифів на газ. Таким чином, починаючи з весни 2016-го року, ціна на газ зросла в два рази.

Разом з тим, уряд України постійно закликає населення оформляти субсидії, які допоможуть покрити потреби людей, які не можуть самі себе забезпечити в силу обставин, що склалися: невідповідності рівня життя українців економічним запитам країни.

На сьогоднішній день, петиція Сергій Бондарева набрала 1353 голоси. До завершення збору підписів залишилося 50 днів.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%