Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Аналітики «Укрсоцбанку» розповіли, як долар відреагує на Трампа

Середа, 09 листопада 2016 20:46

Вплив перемоги Дональда Трампа на президентських виборах в США на курс долара до основних світових валют буде набагато меншим, ніж було з фунтом після Brexit, пише «Економічна правда».

Таку думку висловили аналітики «Укрсоцбанку».

«Так як долар залишається основною резервною валютою, можливості втечі інвесторів з американських активів обмежені, відповідно тиск на курс долара теж буде обмеженим», - вважають аналітики.

«Що стосується курсу гривні до долара, то фактор Трампа надасть швидше підвищувальний вплив на курс в Україні, незважаючи на можливе ослаблення курсу долара до основних світових валют», - відзначили банкіри.

У прес-релізі наголошується, що в ситуації невизначеності інвестори зазвичай різко знижують інвестиції в активи країн і перекладають їх в більш надійні активи розвинених країн або в золото.

«Зниження інвестицій в активи emerging markets викличе девальвацію національних валют на цих ринках. А так як більша частина українського експорту якраз припадає на країни, що розвиваються, це вплине на конкурентоспроможність українських експортних товарів і стимулюватиме девальвацію гривні», - відзначають аналітики.

«Другий аспект - політичний. Нова адміністрація США, швидше за все, знизить підтримку України, включаючи фінансування. Ринок може також закладати цей аспект у вартість національної валюти», - говориться в прес-релізі.

«У будь-якому випадку, ми не очікуємо різких коливань курсу через фактор Трампа, тим більше, що є висока ймовірність, що Нафтогаз зможе залучити кредит на закупівлю газу від Світового банку на 0,5 млрд доларів. Це безумовно знизить тиск на валютний ринок», - заявили банкіри.

Як повідомлялося, єврооблігації України в середу вранці стрімко втрачають вартість на повідомленні про перемогу в президентських перегонах в США республіканця Дональда Трампа.

Нагадаємо, європейські індекси також відреагували падінням на перемогу Трампа.

В США результат виборів призвів до обвалу курсу долару та мексиканського песо, а також до змін на сировинних ринках.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%