Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

«Теплі кредити» продовжать видавати і наступного року

Четвер, 17 листопада 2016 19:52

Кабінет міністрів України має намір у 2017 році продовжити програму надання громадянам кредитів на утеплення будинків поряд з програмою фінансування Фонду енергоефективності. Як повідомили в прес-службі уряду, про це сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в ході зустрічі з громадськими активістами, інформує УНІАН.

«Ми сподіваємося, що Фонд енергоефективності почне працювати, парламент його підтримає. І тут у нас відразу відкриється можливість залучити 100 млн євро - Європейська комісія наповнить фонд, - цитує прес-служба Гройсмана. - І програму «теплих» кредитів потрібно підтримати. Вона у фокусі».

Раніше в Кабміні вже зазначали, що закладають 400 млн грн на 2017 рік на видачу населенню «теплих» кредитів, які будуть використані для покупки енергоефективних матеріалів і обладнання.

Програма видачі «теплих кредитів» почалася в квітні 2015 року. Тоді уряд ухвалив програму компенсації 20-40% вартості кредитів на заходи з підвищення енергоефективності. Бюджет програми становить 1,57 млрд грн. У лютому поточного року Кабінет міністрів продовжив дію програми на 2016 рік, передбачивши на зазначені цілі 900 млн грн.

Механізм фінансування «теплих» кредитів передбачає відшкодування 20% суми кредиту (але не більш ніж 12 тис. грн) для громадян при заміні газових котлів, 30% суми кредиту (але не більш як 14 тис. грн) на енергоефективне обладнання і матеріали для фізичних осіб, 40% тіла кредиту (але не більше 14 тис. грн у розрахунку на одну квартиру) на енергоефективне обладнання і матеріали для ОСББ та житлово-будівельних кооперативів.

При цьому громадянам, які отримують субсидію, компенсується 70% суми кредиту. Місцеві органи влади також підключаються до цієї програми і розробляють власні програми з відшкодування населенню частини тіла кредиту або відсотків на реалізацію енергоефективних заходів. Це дозволяє населенню брати участь відразу в декількох програмах енергоефективності.

Лише протягом червня 2016 року українці оформили 21,1 тис. таких кредитів на загальну суму 350 млн грн.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%