Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Фінансування на утеплення будинків в Україні підскочило втричі

Вівторок, 29 листопада 2016 22:44

За місяць на утеплення будинків в рамках фінансування за урядовою програмою енергоефективності товариства співвласників багатоквартирних будинків залучили близько 12 млн гривень. Про це повідомив глава Держенергоефективності Сергій Савчук, передає прес-служба уряду, інформує Finance.ua.

Тенденція зростання фінансування спостерігається вже третій місяць поспіль і в порівнянні з аналогічним періодом минулого року сума, яку щомісяця залучають ОСББ на заходи з утеплення, зросла в три рази. Раніше показник тримався на рівні 3-4 млн гривень на місяць.

Зростання фінансування на утеплення будинків, за словами Сергія Савчука, свідчить про те, що урядова програма енергоефективності здобула довіру жителів країни.

«Жителі багатоповерхівок, яких зазвичай нелегко об’єднати і мотивувати прийняти рішення залучати кошти на утеплення, усвідомили переваги програми, основна з яких – можливість отримати відшкодування половини і більше своїх витрат на енергоефективні заходи», – пояснив Сергій Савчук.

Глава Держенергоефективності зазначив, що в даний час також спостерігається зростання середнього розміру кредиту. В даний час показник становить 167 тис. гривень на одне товариство. Це в два рази більше показника 2015 року.

Тільки за останній тиждень 25 товариств співвласників багатоквартирних будинків залучили разом 2,5 млн гривень. В цілому з початку дії програми в ній взяли участь понад 530 ОСББ. Сума фінансування склала 67 млн гривень.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%