Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

«Укрзалізниця» повинна боротися з корупцією, а не підвищувати ціни - міністр

Четвер, 01 грудня 2016 19:31

Державне підприємство «Укрзалізниця» має сконцентруватися на викоріненні корупції та підвищенні ефективності роботи перш, ніж підвищувати тарифи на залізничні перевезення. Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян в ході інфраструктурного дня в Європейській бізнес асоціації 30 листопада, повідомляє «Кореспондент».

«Корупція в «Укрзалізниці» є так само, як і у всіх інших сферах. Ми знаємо прізвища людей, які сидять на потоках. Це, врешті-решт, бізнес платить за перевезення в кишені людей, які в своїх електронних деклараціях або кімнатах збирають кеш, накопичуючи статки. Такий підхід до роботи неправильний», - сказав міністр.

На думку Омеляна, глава держкомпанії Войцех Бальчун при реформуванні «Укрзалізниці» у першу чергу повинен сконцентруватися на боротьбі з корупцією.

«Тому функціонал Бальчуна - це в першу чергу очищення, в другу - має бути правильне бачення реформ, і третє - чітке розуміння, куди направляються доходи від тарифу... Тоді вже можна говорити про те, підвищуємо їх чи ні», - зазначив Омелян, додавши , що необхідно проаналізувати, куди пішли кошти від підвищення тарифів на 15% на вантажні ж/д перевезення в поточному році.

Міністр підкреслив, що чекає від керівництва компанії звіту про виконану роботу за сім місяців.

У свою чергу, директор з логістики ДТЕК Енерго Орест Логунов, коментуючи слова міністра, зазначив, що представники бізнесу дійсно відчувають певні проблеми при роботі з «Укрзалізницею», зокрема, з наявністю і оборотом вантажних вагонів. За його словами, розподіл вагонів в компанії не прозорий.

«Дуже складно отримати вагони в «Укрзалізниці» безпосередньо, в той же час дуже легко їх отримати від посередників», - сказав він.

Як повідомлялося, в проекті фінансового плану на 2017 рік «Укрзалізниця» передбачила підвищення тарифів на 25% на вантажні перевезення і на 35% - на пасажирські. В даний час проект фінплану знаходиться на розгляді в Мінінфраструктури.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%