Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Компенсація кредиту на утеплення будинку становитиме від 20% до 50% - віце-прем'єр Зубко

П'ятниця, 02 грудня 2016 21:11

Фонд енергоефективності буде компенсувати від 20% до 50% кредитних коштів, виділених на утеплення індивідуальних будинків та ОСББ з трьох пакетів енергоефективності. Про це повідомили в прес-службі віце-прем'єр-міністра - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка, інформує УНІАН.

«Щоб банки швидко видавали кредити, а Фонд енергоефективності – компенсації за цими кредитами, розроблено три пакети: «Легкий», «Комплексний», «Приватний». Пакети відрізняються оціночною вартістю робіт, терміном їх реалізації і зменшенням в результаті модернізації платежів за газ і комунальні послуги. Домовласник буде обирати пакет для отримання від 20% до 50% загальної вартості проекту», - цитує Зубко прес-служба.

Також повідомляється, що для отримання грошей від Фонду енергоефективності власникові будинку або ОСББ потрібно буде зібрати пакет документів: сертифікат енергоаудиту, документи для подання у банк. А після затвердження пакету з банком, треба буде підписати договір з будівельною компанією і після цього отримати банківський кредит. Лише по завершенні робіт, фонд виплатить компенсацію.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів України закладає в державний бюджет на 2017 рік 400 мільйонів гривень на реалізацію програми з видачі населенню «теплих» кредитів, які будуть використані для покупки енергоефективних матеріалів і обладнання. Програма видачі «теплих кредитів» почалася в квітні 2015 року. Тоді уряд ухвалив програму компенсації 20-40% вартості кредитів на заходи з підвищення енергоефективності. Бюджет програми склав 1,57 мільярда гривень. У лютому поточного року Кабінет міністрів продовжив дію програми на 2016 рік, передбачивши на ці цілі 900 мільйонів гривень.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%