Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Україна працює над отриманням дешевих кредитів на «зелені» проекти

Понеділок, 05 грудня 2016 20:53

Україна почала процедуру приєднання до Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії для доступу до дешевих кредитних ресурсів для реалізації «зелених» проектів. Про це повідомила прес-служба Державного агентства з питань енергозбереження та енергоефективності (Держенергоефективності), інформує «Сегодня».

«Україна успішно проходить процедуру приєднання до Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії (IRENA). Держенергоефективності подало заявку на членство України в IRENA, в якій країни-члени не висловили жодних заперечень. Таким чином, заявка України узгоджена країнами-членами IRENA», - йдеться в повідомленні.

За даними прес-служби, наступним кроком на шляху вступу в IRENA буде прийняття розробленого Держенергоефективності законопроекту «Про приєднання України до Статуту Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії».

«Зараз зазначений законопроект проходить узгодження з центральними органами виконавчої влади», - повідомили в прес-службі Держенергоефективності.

Згідно з повідомленням, вступ до IRENA дасть можливість налагодити співпрацю з країнами, які досягли значного успіху на шляху розвитку відновлюваної енергетики, а також це дозволить подавати заявки в Абудабійскій фонд розвитку (АDFD) на отримання дешевих кредитів для впровадження «зелених» проектів.

«Зараз бюджет фонду становить 350 млн доларів, а кредити надаються на конкурсній основі під 1-2% річних на термін до 20 років», - зазначається в повідомленні.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%