Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Проїзд у столичних маршрутках подорожчає

Вівторок, 06 грудня 2016 20:51

Вартість проїзду в київських маршрутках до нового року може істотно подорожчати. В середньому – виросте на гривню, а на деяких маршрутах ціна вже поповзла вгору, повідомляє Finance.ua.

Причиною підвищення цін приміські перевізники називають збільшену вартість пального і запчастин. А київські пояснюють коригування цін зміною розцінок на приміських маршрутках.

«Приміські маршрутки, які їздять по Києву, демпінгують ціни, відбирають у нас пасажирів. Тепер «передмістя» возить пасажирів по Києву по 5 грн. Тому і у нас змінився тариф на деяких маршрутах. Ми багато коштів витрачаємо на оновлення рухомого складу. Цього року придбали 60 низькопідлогових автобусів. Наприклад, на маршруті №445 всі 30 машин – нові», – пояснили в компанії «Союз-авто», найбільшому підприємстві в Києві, яке обслуговує більше 22 маршрутів і має в своєму розпорядженні автопарк із 330 автобусів.

Зараз всі київські перевізники в очікуванні проведення нового конкурсу на більш ніж 60 маршрутів, який місто проведе в кінці грудня.

«Ми вже подали в КМДА документи з нашими розрахунками за новими тарифами. На деяких довгих маршрутах ми плануємо підняти вартість проїзду до 7-8 гривень (зараз 5-6 грн). Ми регулярно оновлюємо парк автобусів і плануємо його повністю замінити за п’ять років, але зробити це при діючих тарифах неможливо! У розрахунках ми враховуємо вартість пального і запчастин, що зросла. Зараз чекаємо відповіді від міськвлади і плануємо ввести нові тарифи до кінця року», – повідомив нам Юрій Нестерчук, директор компанії-перевізника «Союз-авто».

На великого перевізника орієнтуються і інші в місті.

«Подорожчання можливе, але не раніше березня. Думаю, проїзд може подорожчати на 50 копійок», – каже Микола Бацан, директор компанії «Політех-авто Б».

«Маршрутникам потрібно сервіс підвищувати і прибирати іржаві автобуси з ліній, а не ціни піднімати, – обурюється киянин Віктор Петрук. – Доведеться пересідати на міськтранспорт, він поки що по 3 – 4 грн. Зарплати не вистачить платити по 16 гривень – з роботи додому», – говорить Олексій Степанчук.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%