Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Яка економіка дісталася у спадок Трампу?

П'ятниця, 30 грудня 2016 12:45

Як показує історія, економічний курс визначається не політикою президента, а факторами, які знаходяться за межами його компетентності - пише Take-profit.org.

Графіки, наведені нижче, порівнюють економіку, яку отримав у спадок Дональд Трамп від Барака Обами, з історичними стандартами.

ВВП додавав 1.7% в рік до третього кварталу. Цей показник нижче ніж ті, що реєструвалися при попередніх адміністраціях. Крім того, спостерігається спад світового попиту, старіння населення і мляві корпоративні інвестиції. Трамп має намір досягти річного приросту економіки на 3.5% -4%, навіть якщо зростання реального ВВП складе 2.2% в 2017-му і 2.3% в 2018-му.

У листопаді в несільськогосподарському секторі США з'явилося 178,000 нових робочих місць, що є найгіршим показником серед 10 новообраних президентів. Однак рівень безробіття, 4.6% дозволяє Трампу випередити 5-х з 6-ти попередніх президентів.

Погодинна заробітна плата в листопаді виросла на 2.4%, що нижче, ніж показники 7-ми попередніх президентів.

Базова інфляція наближається до середньострокової мети ФРС, 2%, яка не змінювалася при Обамі, Буше і Клінтоні. ФРС сконцентрована на показнику, що включає в себе волатильні категорії продуктів харчування та енергоносіїв, який досягає всього 1.4%.

Промислове виробництво в США знизилося на 0.6% в листопаді. Хоча це не 8.7% -ий спад, який довелося компенсувати Обамі, Трампу досягти зростання показника буде непросто.

У плані ринку житла, Трамп знаходиться в сприятливому положенні, так як в цьому році розпочате будівництво досягає 1.1 млн будинків, проти 652,000 у 2008-му, коли президентом став Обама. Однак з 1952-го цей листопадовий показник був другим мінімальним.

Таким чином, можна стверджувати, що Барак Обама залишив Дональду Трампу економіку в кращому стані, ніж прийняв її від Буша в 2008-му, в розпал кризи.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%