Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Мінсоцполітики пояснили, як сім’я може використовувати заощаджену субсидію

Середа, 25 січня 2017 09:31

Заощаджена субсидія в попередніх місяцях може використовуватися для оплати послуг ЖКГ в наступних періодах, повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики. За матеріалами Finance.UA

Згідно з повідомленням, сім’я може скористатися своїм законним правом і використовувати заощаджену в попередньому місяці субсидію в рахунок наступного комунального платежу. Таким чином, зекономлена субсидія не може трактуватися постачальниками послуг як заборгованість по оплаті комунальних послуг і не є підставою для скасування допомоги.

Крім того, в повідомленні зазначено, що постачальники послуг мають відображати розмір субсидії або переплату – заощаджену субсидію – в комунальних рахунках.

Також постачальники комунальних послуг не мають права “ігнорувати” переплату і вимагати у людей оплачувати послуги в повному обсязі, при цьому шантажуючи “відключити опалення” або “відрізати газ”.

Це грубе порушення чинного законодавства, а саме постанови КМУ № 848 “Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива”.

Нагадаємо, станом на 21 грудня 2016 року житлові субсидії отримували 6,7 мільйона сімей, подали заяви на їх отримання 7,1 мільйона.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%