Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Українцям дозволили купувати чужі борги

Середа, 01 лютого 2017 12:00

Українцям дозволили купувати кредити банків-банкрутів.

Фонд гарантування вкладів фізосіб спростив інвесторам купівлю кредитних портфелів банків-банкрутів. Він дозволив купувати права вимоги за кредитами не тільки банкам або фінансовим компаніям, як було досі, але також юридичним і фізичним особам, повідомляє finclub.net.

"Норма про те, що купувати права вимоги за кредитами можуть тільки фінансові компанії, в першу чергу не влаштовувала кредиторів неплатоспроможних банків. Адже існуючі до недавнього часу обмеження звужували коло потенційних покупців. З огляду на побажання вкладників, Фонд вирішив внести зміни в положення. Ми сподіваємося, що зняття обмежень і розширення кола покупців сприятиме зростанню конкуренції між учасниками аукціону, а, отже, і ціни продажу. це важливо, адже 80% активів неплатоспроможних банків - це саме кредити ", - повідомила директор департаменту консолідованих продажів і управління активами Фонду Юлія Берещенко.

Однак прямий викуп боржником свого боргу і раніше заборонений, як і купівля боргу поручителем за цим кредитним договором.

Це нововведення має прискорити розпродаж активів неплатоспроможних банків, яка поки йде повільно. У 2015 році Фонд продав їх всього на 1 млрд грн. План на 2016-й становив 12 млрд грн, але в підсумку виручено від продажу 3 млрд грн. В управлінні ФГВФО знаходяться кредити оціночною вартістю близько 90 млрд грн. З них близько половини - кредити пов'язаним особам, які видавалися або під "дуті", або неіснуючі застави, такі як "сміттєві" цінні папери, повідомила Юлія Берещенко.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%