Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Київенерго: кияни оплачують тепло для магазинів і сусідських мансард

Середа, 01 лютого 2017 21:50

Мешканці, які отримали аномально високі рахунки за тепло, оплачують обігрів приватних магазинів, підвалів-складів чи сусідські мансарди. Про це повідомляє ПАТ «Київенерго» за результатами інспекції будинків, де жителі отримали «захмарні» платівки, пише kiev.pravda.com.ua.

Зокрема, у 3-поверховому будинку по вулиці Верхній Вал, 40 розташовані 2 комерційні приміщення – магазин сантехніки преміум-класу та «Еко-лавка».

«З «Еко-лавкою» договору на теплопостачання немає, з магазином сантехніки – є, проте тільки на частину реальної площі. Як виявилося, під магазином – чимале підвальне приміщення, близько 170 квадратних метрів, яке опалюється. Договору на цю площу – немає», - йдеться в повідомленні.

У компанії додали, що в цьому будинку, ймовірно, обігрівається й мансарда, яку надбудовано над верхнім поверхом і яку власник не зареєстрував. 

«Така ситуація зачіпає інтереси мешканців трьох будинків – 40, 40б і 40в. Тепло, що подається на вказані будинки, обраховується одним вузлом обліку. Вартість тепла, сумарно спожитого за місяць, розподіляється пропорційно опалювальним площам квартир та приміщень, у яких є договори на теплопостачання», - пояснили у «Київенерго». 

Нині, щоб мати змогу зробити клієнтам перерахунок, компанія має заміряти реальні опалювальні площі. Це можливо лише за умови допуску працівників компанії у приватну власність.

«На основі Акту обстеження, який підписує «Київенерго», балансоутримувач будинку та власник приміщення, ми перерозподілимо опалювальні площі та зробимо мешканцям перерахунок», - пояснив заступник директора з технічного забезпечення продажу СВП «Київські теплові мережі» Олексій Фоменко.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%