Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

ДРС відмовилася погоджувати підвищення тарифів на залізничні вантажоперевезення на 25%

Четвер, 02 лютого 2017 20:30

Державна регуляторна служба (ДРС) України відмовилася погоджувати проект наказу Міністерства інфраструктури, що передбачає здійснення з лютого 2017 індексації тарифів на перевезення вантажів у межах країни на 25%, і вирішила створити спільну з бізнесом робочу групу для визначення компромісної ставки підвищення, інформує РБК-Україна.

Про це повідомила журналістам глава відомства Ксенія Ляпіна після обговорення проекту за участю представників бізнесу, Мінінфраструктури та «Укрзалізниці.

«Ми зараз узгоджуємо цей проект, але й не гарантуємо бізнесу ніяких мораторіїв на підвищення тарифів. Першим завданням комісії, в яку увійдуть представники ринку, буде знаходження компромісного варіанту підвищення тарифів, оскільки розглянутий нами проект наказу не є передбачуваним, обґрунтованим та не відповідає принципам державної регуляторної політики. Однак напевно підвищення буде, тому що результат дискусії показує, що взагалі без індексації тарифу в цьому році не обійтися», - сказала вона в четвер.

Ляпіна додала, що більш довгостроковим завданням цієї робочої групи буде розробка нормативно-правового регулювання тарифів на майбутнє.

«Друге завдання, яке повинно бути виконано у цьому році, запропонувати нормативно-правове регулювання. Щоб ці тарифи методологічно могли бути розраховані на кілька років вперед, щоб можна було в відповідності з цією методологією прогнозувати показники і для «Укрзалізниці», і для бізнесу», - зазначила вона.

Наголошується, що в ході обговорення представники бізнесу розкритикували проект підвищення. На їхню думку, це рішення негативно вплине як на саму «Укрзалізницю» у вигляді зменшення обсягів перевезень, так і на всю економіку України.

Вони виступили за посилення прозорості у витрачанні коштів ПАТ, підвищення ефективності роботи компанії та раціональне використання вже наявних коштів.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%