Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Заснований офшорними фірмами «Агрейн» намагається стягнути більше 200 тис. грн з державного науково-дослідного господарства

П'ятниця, 03 лютого 2017 17:30

ТОВ «Агрейн Менеджмент», директор якої сьогодні підозрюється у шахрайстві та заволодінні чужим майном у великих розмірах,  позивається до державного науково-дослідного господарства Харківського національного аграрного університету ім.Докучаєва та намагається стягнути з нього 209 346,67 грн за надання консультаційних послуг. Про це свідчить відповідне рішення суду, передає УНН з посиланням на Єдиний реєстр судових рішень.

Так, Господарський суд Харківської області у задоволенні позову «Агрейну» відмовив.

Згодом, Харківський апеляційний господарський суд взагалі відмовився розглядати апеляційну скаргу на попереднє рішення від «Агрейну».

«Повернути Товариству з обмеженою відповідальністю «Агрейн Менеджмент» апеляційну скаргу та додані до неї документи», — сказано в ухвалі.

Причиною такого рішення стала несплата збоку “Агрейну” судового зору у повному розмірі.

Наразі ТОВ «Агрейн Менеджмент» звернувся вже до Вищого господарського суду України з позовом про стягнення з Державного підприємства «Навчально-дослідне господарство «Докучаєвське» Харківського національного аграрного університету ім.Докучаєва» грошивих коштів за консультаційні послуги.

Суд прийняв касаційну скаргу «Агрейну» до провадження та зобов’язав позивача терміново надати оригінали документів.

Довідково: «Навчально-дослідне господарство «Докучаєвське» Харківського національного аграрного університету ім.В.В.Докучаєва» займається вирощуванням зернових, бобових культур, насіння, також виробництвом олії тощо. Головна мета ДП — створення умов для проведення науково-технологічної та виробничої практики студентів с/г навчальних закладів та вирощування зернових та технічних культур.

Нагадаємо, відповідно до даних реєстру Мін'юсту, ТОВ «Агрейн Менеджмент» засноване офшорними кіпрськими компаніями — Agrein Holding Limited та Agrein Finance Limited.

Статутний капітал ТОВ «Агрейн Менеджмент» нараховує всього лише 960 грн. Його керівник — Павло Мамін.

Також нагадаємо, під час обшуків у Павла Маміна було вилучено близько чверті мільйона доларів.

У СБУ раніше повідомили, що п’ятьом підозрюваним у рейдерському захопленні активів агрохолдингу «Агрейн» вже повідомлено про підозру.

«Під час обшуків (компаній «Агрейну», — ред.) правоохоронці вилучили майже 390 тисяч доларів та 10 тисяч євро готівки, 60 кг золота у злитках, сертифікати на золоті злитки (999,9 проба) на 400 кг, документи і матеріали, що підтверджують незаконну діяльність фігурантів справи», — додали у прес-службі СБУ.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%