Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Порошенко схвалив зарахування до держбюджету 95% ренти за користування надрами

Вівторок, 07 лютого 2017 19:29

Президент України Петро Порошенко підписав закон про зарахування частини рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу і газового конденсату до місцевих бюджетів, який набуде чинності 1 січня 2018 року. Про це повідомляє прес-служба голови держави, пише РБК-Україна.

Як повідомляється, законом №1793-VIII, прийнятим Верховною Радою 20 грудня 2016 року, вносяться зміни до Бюджетного кодексу України щодо зарахування рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу і газового конденсату. Метою закону є стимулювання розвитку регіонів, на території яких ведеться видобуток вуглеводнів. Відповідно до внесених змін, до доходів загального фонду державного бюджету зараховуються 95% рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу і газового конденсату.

Крім цього, 2% рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу і газового конденсату зараховується до районних бюджетів за місцезнаходженням (місцем видобутку) відповідних природних ресурсів.

Також законом встановлюється, що 3% рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу і газового конденсату зараховується до бюджетів міст республіканського та обласного значення, бюджетів об'єднаних територіальних громад за місцезнаходженням (місцем видобутку) відповідних природних ресурсів.

Згідно із законом 2% рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу і газового конденсату зараховується до бюджету Автономної Республіки Крим, обласних бюджетів за місцезнаходженням (місцем видобутку) відповідних природних ресурсів.

Закон також встановлює, що 1% рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу і газового конденсату зараховується до бюджетів місцевого самоврядування за місцезнаходженням (місцем видобутку) відповідних природних ресурсів

Нагадаємо, Верховна Рада підтримала у другому читанні законопроект №3038-1 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо справедливого розподілу рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу і газового конденсату)». За документ проголосували 259 парламентаріїв.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%