Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Луценко пригрозив звільненнями за «доїння» бізнесу

Середа, 15 лютого 2017 13:42

Генеральний прокурор Юрій Луценко вимагає припинити вимагання з бізнесменів та інвесторів, погрожує звільненням процесуальних керівників за такі дії.

Про це він заявив на нараді з працівниками органів прокуратури, пише видання «Економічна правда».

«Замість того, щоб шукати реальні організовані злочинні групи, йдуть до бізнесу, вішають його за ноги, як того Буратіно – тільки у столиці він із більш якісного дерева, – і чекають, доки з нього випадуть червінці», – обурився генпрокурор.

Луценко зазначив: «Ми зразу домовлялися при моєму призначенні: така практика має бути припинена – кожен раз, коли це встановлюється».

«Якщо справа штучна, якщо є хоч якесь вимагання, звертаюся зараз – сподіваюся, мене чує громадськість: будь ласка, (дзвоніть на) телефон Генеральної інспекції або особисто генерального прокурора», – заявив він.

А підлеглих закликав: «Припиняйте доїти середній бізнес, а особливо інвесторів. Це наша частина відповідальності».

«За всі наступні випадки таких речей будуть зніматися процкери (процесуальні керівники – ред.). Вийміть руки з бізнесу! Умовляння закінчено. Вважайте, що з цієї колегії будь-яке подібне повторення буде призводити до зняття процкера», – попередив генпрокурор.

Він зазначив, що другий рік поспіль правоохоронці подають штучну статистику про розкриття злочинних угруповань. Центральні апарати поліції й СБУ за минулий рік знешкодили відповідно 3 і 2 організовані групи. 

Луценко обурився, що процесуальні керівники з ГПУ «займаються провадженням про ухилення від сплати податків магазинів «Хелен-Марлен» – це найбільша група, яку знайшли в Києві». Про цю справу він дізнався від бізнес-омбудсмена.

Генпрокурор також згадав «чисте вимагання» спробою заборонити льодяники «Стрепсілс».

І те, що СБУ на півроку заблокувала поставки наповнювачів для ковбас всесвітньо відомої фірми з Австрії через підозру вмісту наркотичних речовин у них. За словами Луценка, мусили проводити експертизи, щоб довести, що це «маячня, чергове спроба збору, організація станції машинного доїння – яке є, вибачте, відрижкою минулого».

«В усіх областях однакове перетікання з СБУ до Нацполіції. Але якщо СБУ не повернуло жодної копійки в бюджет – тоді стоїть питання: навіщо їм підрозділ у сфері економіки? Можливо, його там непотрібно – в цих областях?», – обурився генпрокурор

«Провадження слідчих ДФС: втричі нижчий відсоток відшкодувань від середнього. Херсонська – 12%, Житомирська – 14%, Вінницька – 4% від встановленого. ДФС, яке в принципі створено для того, щоб відшкодовувати збитки! У всіх цих областях вимагаю реагування», – сказав він.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%