Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Держказначействі розповіли, за рахунок чого перевиконано держбюджет у січні

П'ятниця, 17 лютого 2017 21:18

Перевиконання державного бюджету України в січні за доходами на 39% зумовлено затримкою з відшкодуванням ПДВ, інфляційними процесами і підвищенням мінімальної заробітної плати, передає УНІАН.

Про це повідомила сьогодні журналістам голова Держказначейства Тетяна Слюз.

«Перевиконання можна відобразити в обліку. Насправді вплинуло те, що ми в січні не проводили відшкодування з податку на додану вартість (ПДВ) після внесення змін до Податкового кодексу. З 1 квітня буде за новою формою відшкодовуватися ПДВ, і зробили перехідний період протягом першого кварталу. Постанова набрала чинності 1 лютого, і ми відшкодували ПДВ першого лютого – це один чинник», - сказала Слюз.

За її словами, другий фактор – це невеликий обсяг бюджетних видатків у січні, оскільки здебільшого січень «неплатоспроможний» місяць, що позначається на сумі залишків і платежів.

«Третій фактор, я вважаю, все-таки інфляційні процеси пішли. І якщо податок з доходів фізичних осіб виріс, очевидно, вплинуло підвищення мінімальної заробітної плати. Тому що, фактично у нас в 2 рази збільшення пішло, і це також один з основних факторів», - додала Слюз.

Як повідомляв УНІАН, державний бюджет України в січні 2017 року отримав 59,444 млрд грн доходів, що на 38,7% вище за плановий показник на цей період на рівні 42,861 млрд грн. Порівняно з січнем 2016 року, доходи держбюджету в січні 2017 року зросли у 2 рази.

Місцеві бюджети у січні отримали 12,634 млрд грн доходів, що на 9,5% більше за план та в 1,5 разу більше від показника за січень 2016 року. Держбюджет України на 2017 рік передбачає доходи в розмірі 731 млрд грн, витрати - 800 млрд грн, граничний розмір дефіциту - 77,5 млрд грн, що становить 3% ВВП.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%