Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Тариф на електроенергію ТЕС за рік зріс у 2 рази і досяг рекорду

Понеділок, 06 березня 2017 19:50

Середній тариф на електроенергію, яка виробляється на теплоелектростанціях шляхом спалювання вугілля, мазуту або природного газу і відпускається в об'єднану енергосистему, за період з 21 по 28 лютого 2017 року порівняно з 21-29 лютого 2016 року зріс удвічі і досяг рекордного значення – 1,83 грн/кВт-год, повідомляє УНІАН.

Про це повідомляється на сайті оптового покупця і продавця електричної енергії - державного підприємства «Енергоринок».

Також наголошується, що тариф для теплової генерації на початку року (з 1 по 10 січня 2017 року) становив 1,34 грн/кВт-год, після чого він поступово зростав і досяг 1,83 грн/кВт-год.

За даними держкомпанії оператора об'єднаної енергосистеми «Укренерго», станом на 28 лютого теплова генерація виробляла 21,1% електроенергії в Україні.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці січня воїни АТО і деякі народні депутати ініціювали блокаду залізничних переходів, через які дефіцитне вугілля антрацитної групи поставляється з тимчасово неконтрольованих територій для роботи ТЕС України.

За даними Міненерговугілля, на сьогодні залишається працювати тільки один перехід для забезпечення паливом Луганської ТЕС, що входить у структуру ДТЕК.  Блокада стала причиною введення Кабміном надзвичайних заходів у сфері енергетики з 15 лютого 2017 року для зниження рівня завантаження теплової генерації з метою економії антрациту.

Також на тлі блокади гостро постало питання імпорту дефіцитного вугілля. За словами міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика, відмова від поставок дефіцитного палива із зони АТО і повний перехід на імпортні поставки призведе до зростання ціни на вугілля на 30-40%.

У свою чергу, директор експертної організації «Інститут енергетичних досліджень» Дмитро Марунич заявив, такий перехід призведе до зростання тарифу на електроенергію, яка виробляється на теплоелектростанціях, удвічі.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%