Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Італійці хочуть вкласти 2 мільярди доларів в нового оператора ГТС України

Неділя, 26 березня 2017 15:24

НАК «Нафтогаз України» планує завершити переговори з потенційним інвестором для створюваного в Україні ПАТ «Магістральні газопроводи України» в найближчі три місяці, інформує «Економічна правда».

Видання зазначає, що учасники переговорного процесу, з якими воно спілкувалося, називають серед найбільш реальних претендентів в інвестори італійську компанію Snam, яка зацікавлена в імпорті російського газу.

«За інформацією ZN.UA, зацікавлені в цьому і словаки. Але саме італійська компанія готова інвестувати в українську ГТС 2 млрд дол. А головне - забезпечити завантаження української ГТС, яку «Газпром» погрожує залишити без транзитного газу після закінчення дії так званого транзитного контракту з «Нафтогазом» 31 грудня 2019 р», - зазначає автор статті.

У той же час вказується, що тісні відносини італійського претендента з «Газпромом» самі по собі насторожують, і слід враховувати небезпеку того, що компанія може виявитися «троянським конем».

У жовтні минулого року повідомлялося що, дві європейські компанії готові взяти в управління українські магістральні газопроводи. Газові компанії з Італії та Словаччини прислали комерційні пропозиції до умов своєї діяльності в якості оператора української ГТС. Для співпраці з ними доведеться виділити в окрему структуру магістральні газопроводи.

Як повідомлялося, НАК «Нафтогаз України» планує почати передачу активів новоствореному ПАТ «Магістральні газопроводи України» після винесення рішення Стокгольмського арбітражу навесні наступного року.

Нагадаємо, 9 листопада Кабінет міністрів прийняв постанову №801 «Про утворення ПАТ «Магістральні газопроводи України».

Крім того, Кабінет міністрів дозволив реорганізувати дочірню компанію «Газ України» шляхом її приєднання до материнської структури НАК «Нафтогаз України».

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%