Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Відділення «Сбєрбанку» розблокують, щоб вкладники забрали свої кошти

Понеділок, 27 березня 2017 18:52

Політична партія «Національний корпус» вирішила на короткий термін розблокувати відділення російського «Сбєрбанку», передає «Економічна правда».

У повідомленні наголошується, що «блокада кривавого російського капіталу успішно досягла завершення першого стратегічного етапу».

«Під тиском вуличних протестів офіційно заборонено здійснювати будь-які зовнішні фінансові операції російських банків в Україні на користь пов’язаних із ними осіб, зокрема, виводити капітал в РФ. Відтепер російським резидентурам стане набагато важче перекачувати кошти з української економіки в російську», - йдеться у заяві.

«Втім, Національний Корпус не має наміру зупинятися на досягнутому. Ми оголошуємо про підготовку наступного етапу банківської блокади. Її масштаби розширяться до повного припинення роботи всіх філій «Сбєрбанку Росії» в Україні», - повідомляє прес-служба.

«Ми на короткий час розблоковуємо відділення російських банків, розуміючи, що вкладниками у них, зокрема, стали звичайні громадяни. Проте, звертаємось до них проявити національну солідарність із нашим спільним фронтом боротьби з агресором й водночас врятувати свої кошти», - повідомили у НК.

Як зазначається, масове закриття депозитів українців в окупаційних банках завдасть фінансового удару по агресору, а відкликання ліцензій Національним банком та націоналізація активів вивільнить кошти, яких бракує на відбудову зруйнованого українського Донбасу.

«Водночас ми застерігаємо владу не допустити продажу цих банків підставним посередникам через треті руки», - заявили у НК.

«Разом із тим ми нагадуємо, що сприяння роботі «Сбєрбанку» в Україні має ознаки злочину, передбачені статтею 111 КК України («державна зрада»). Відповідно вимагаємо у СБУ розпочати розслідувати діяльність голови НБУ Валерії Гонтарєвої та її клерків», - йдеться у заяві.

У вівторок повідомлялося, що два відділення Сбєрбанку відновили роботу, три залишалися заблокованими.

Як повідомлялося раніше, президент затвердив рішення РНБО про застосування санкцій до п'яти банків з російським капіталом. Санкції, введені на рік, забороняють українським банкам виводити капітал з країни на користь своїх материнських структур.

12 березня у різних областях України активісти позаливали банкомати «Сбєрбанку» монтажною піною, а 14 березня у Києві замурували одне з відділень цього банку.

Пізніше замглави НБУ Катерина Рожкова звернулася до правоохоронних органів з проханням забезпечити безперебійну роботу відділень банків.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%