Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Банкрутство Westinghouse не зашкодить Україні - Енергоатом

Середа, 29 березня 2017 15:00

Україна отримує ядерне паливо зі Швеції

Україна купує ядерне паливо Westinghouse зі Швеції, а банкрутство стосується американських активів компанії.

Початок процедури банкрутства американської корпорації Westinghouse Electric ніяк не вплине на співпрацю компанії з Національною атомною енергогенеруючою компанією (НАЕК) Енергоатом. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на представника компанії Westinghouse.

"Швидше за все, йдеться про американські активи, Україна здійснює поставки палива Westinghouse зі Швеції. Тут проблем виникнути не повинно", - повідомив співрозмовник видання з американської компанії.

Офіційних коментарів щодо банкрутства в Westinghouse Electric поки не було оприлюднено, керівництво компанії пообіцяло представити позицію компанії пізніше.

При цьому, за інформацією РБК-Україна, в прес-службі Енергоатому офіційно банкрутство американської корпорації також не коментують. У компанії уточнили, що "поставки палива відбуваються стабільно і без перебоїв".

"Жодних проблем в нашій роботі немає, і ми сподіваємося, що Westinghouse виконає свої зобов'язання", - запевнили в прес-службі "Енергоатому".

У 2016 році на українські АЕС було поставлено п'ять партій ядерного палива виробництва Westinghouse. Зараз це паливо використовується на трьох енергоблоках - №2 і №3 Південноукраїнської АЕС, №5 Запорізької АЕС.

Як повідомляв Кореспондент.net, Westinghouse звернулася до суду за захистом від кредиторів в рамках процедури банкрутства. У компанії з'явилися проблеми через великі перевитрати на двох АЕС - в Джорджії і Південній Кароліні.

Westinghouse є одним з постачальників ядерного палива для АЕС в Україні. 3 березня стало відомо, що Westinghouse передасть Києву чергову партію цього палива.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%