Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Екс-глава НБУ: Чверть заборгованості по зарплатах формує держсектор

Середа, 29 березня 2017 18:19

За останній рік в Україні відсутній прогрес з виплатами заборгованості із зарплати. При цьому близько чверті заборгованості по зарплатах на економічно активних підприємствах тепер формує держсектор. Про це повідомив екс-глава НБУ, колишній перший віце-прем'єр Сергій Арбузов на своїй сторінці в Facebook, передає «Кореспондент».

Він нагадав, що згідно з останніми даними Держстату, на 1 березня цього року працівникам не виплачено майже два мільярди гривень. А в структурі заборгованості по зарплаті за останній рік також відбулися негативні для трудящих зрушення: зниження її суми на 327 млн ​​гривень на економічно активних підприємствах досягнуто не за рахунок погашення, а фактично через її переведення до категорії безнадійної.

При цьому, за даними Арбузова, майже четверту частину заборгованості по зарплатах на економічно активних підприємствах (23,2%) тепер формує держсектор, тоді як на 1 квітня минулого року - всього 15,7%. «У галузевому розрізі диференціація більш ніж значна: 63,9% від суми невиплаченої зарплати в сільському господарстві припадає на держпідприємства (55,1% на 1 квітня 2016 року), 17,8% в промисловості (було 10,9%), 75,7% в інформації і телекомунікації (було 12,4%) », - зазначив колишній чиновник.

Раніше Арбузов заявляв, що Держстат намагається замаскувати складну ситуацію з рівнем заборгованості із зарплати в країні.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%