Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Пісний борщ подешевшав на чверть порівняно з минулим роком

Вівторок, 04 квітня 2017 11:23

Протягом І кварталу поточного року борщ подорожчав: з м’ясом – на 9,6 відсотків («плюс» 6,47 грн.), без м'яса (пісний) – на 5,9 відсотків («плюс» 0,91 гривні).

Якщо порівнювати з роком раніше, то поточна вартість пісного борщу для українців, внаслідок більш низького, ніж у минулому році рівня цін на овочі зменшилася на 24,3 відсотки, а з м’ясом, навпаки, зросла на 4,3 відсотки (за рахунок зростання цін на яловичину порівняно з березнем 2016 року на 16,9 відсотки), пишуть Українські Новини.

За розрахунками ЕДК, в березні 2017 року вартість каструлі українського борщу об'ємом 3,5−4 літра становила: з м'ясом – 74,02 гривні, без м'яса (пісного) − 16,41 гривні.

3zzzzzzz

Порівняно з лютим цього року борщ з м'ясом подешевшав на 0,1% (мінус 4 копійки), пісний – на 1,1% (мінус 18 копійок). Зменшення вартості приготування національної української страви відбулося під впливом початку сезонного зниження споживчих цін на картоплю і всі види овочів "борщового" набору старого врожаю, а також активізації надходження в продаж тепличної продукції. Найбільш помітним було зниження в березні середньої ціни на цибулю ріпчасту – на 14,5%, або 61 копійку на кілограмі. Натомість, середня споживча ціна на найдорожчу складову борщу яловичину в березні незначно зросла (на 0,3%). Однак це не змогло нівелювати знижувального ефекту на вартість борщу, викликаного зменшенням цін на овочеву групу.

3zzzzzzzzz

У березні найдешевший набір картоплі та овочів для приготування українського борщу можна було купити у Львівській області – з 6,90 гривні на 3 копійки дорожче, ніж у лютому ц. р.), найдорожчий − в Києві – за 9,67 гривні (на 40 копійок дешевше порівняно з попереднім місяцем).

Як повідомляли Українські Новини, український борщ підкорив шеф-кухаря на Кіпрі.

Станом на 24 січня, "борщовий набір подорожчав на 12%

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%