Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

«Укрзалізниця» хоче купити туалети по мільйону гривень за штуку

Вівторок, 04 квітня 2017 13:20

Філія «Центр забезпечення виробництва ПАТ« Українська залізниця »30 березня оголосив тендер на закупівлю запасних частин пасажирських вагонів на очікувану суму 269,85 млн грн.

Про це з посиланням на Наші гроші повідомляє БізнесЦензор.

Планують замовити 250 комплектів туалетів по 1,08 млн грн в складі: система туалетна екологічно чиста (ЕЧТ) українського виробництва; пол туалету (робоча сторона); пол туалету (неробоча сторона); комплект кронштейнів, матеріалів і стандартних виробів для монтажу.

Взимку залізниця намагалася купити вантажні піввагони за ціною 999 600.

У доларовому еквіваленті вартість одного туалету складає $ 40 тис. За таку суму можна купити квартиру в новобудові в Києві, новий двоповерховий котедж на Київщині або автомобіль Toyota Camry Premium.

Учасники тендеру повинні запропонувати туалети, які мають "позитивний досвід експлуатації системи не менше 3-х років на залізницях України".

Залізничники в лютому оголосили два тендери на 125,36 млн грн. із закупівлі 138 туалетних комплектів по очікуваній ціні 908: 407 грн. за штуку. Тоді один з потенційних учасників торгів заявив, що зазначена ціна є повторенням очікуваної ціни з торгів 2016 року.

Залізничники тоді відповіли, що "для можливості перегляду очікуваної вартості закупівлі необхідно надати довідку компетентного державного органу з підтвердженням рівня середньої ринкової ціни на продукцію".

Після того фірма "ВС менеджмент груп" оскаржила лютневі тендери в АМКУ. А залізниця оголосила торги з новою очікуваною ціною - вище на 16%.

Одним з вітчизняних виробників туалетів і підлог по потрібним для залізниці техусловиям є ТОВ "Проектно-конструкторське виробниче підприємство" МДС "(з 2016 р в стані припинення через банкрутство), яким володіють Ігор Теличко та ТОВ" Натан "Андрія та Наталії Лашко Федюшин - дочки екс-заступника гендиректора "УЗ" Юрія Федюшина.

Батько Андрія Лашко Анатолій Лашко був першим заступником гендиректора "УЗ" до 2009 року, а зараз не працює в зв'язку з виходом на пенсію. У 2014 році балотувався до Верховної Ради від партії "Відродження".

Також екологічно чисті туалети для пасажирських вагонів виробництва ТОВ "НВП" Рост "Любові Паронової і Костянтина Лебедя. Паронова була депутатом Вільнянської міськради, а Лебідь - Вільнянської районного ради (обидва від Партії регіонів). Фірма володіє" Вольнянським машинобудівним заводом "(Запорізька обл. ), з яким входить в асоціацію "Рост-Холдинг", яка виробляє товари для залізниці.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%