Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Чому влітку здорожчає оренда квартир та як на ринок житла вплине Євробачення: прогноз експерта

Четвер, 13 квітня 2017 11:30

Квартири, впевнені експерти ринку нерухомості, можуть здорожчати влітку на 20-30 відсотків.

На ринку оренди нерухомість дорожчає приблизно на рівень інфляції. При цьому є «високий сезон» - після новорічних свят і до кінця травня - в цей період ринок «оживає» і квартири дорожчають, і «пік» - в кінці літа. Коли в великі міста приїжджають іногородні студенти, сезонні робітники - попит зростає і вартість разом з ними. Цього літа, вважає ріелтор Максим Бабуряк, квартири можуть подорожчати на 20-30 відсотків, пише Сегодня.

"До Євробачення, швидше за все, подорожчають квартири, що здаються подобово і в центрі міста. Я не думаю, що через це конкурс якось зміниться вартість житла на Троєщині, наприклад. Це тимчасовий фактор", - відзначає Максим Бабуряк.

За рік ціни на оренду квартир в столиці зросли приблизно на 20%. "Якщо брати 2016 й рік, відбулося зростання приблизно на 20%. Але точної статистики немає. Це не фондовий ринок, не всі вносять дані до реєстрів. Потрібно розуміти, що на ринок впливає багато факторів. Припустимо, активнішою стала економіка. Вже буде зовсім інший попит, або навпаки ", - розповідає представник Асоціації ріелторів України Артур Пилипчук.

За тисячу гривень можна орендувати квартиру в Донецькій або Луганській областях. Від 1500 до 2000 тисяч - в Сумах і Тернополі. Найдорожча оренда в Києві (майже 6000 гривень), Одесі (5257 гривень) і у Львові (більше 4000 гривень). Якщо в січні минулого року однокімнатну квартиру в столиці можна було зняти в середньому за 5 453 гривень, то в грудні вартість оренди збільшилася на 9% - до 5 985 гривень. Приблизно так само - на 8% - подорожчали "двушки" - з 7 908 до 8 гривень.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%