Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Аграрії отримали дотації за лютий у розмірі 79,8 млн грн

Середа, 19 квітня 2017 15:33

Аграрії отримали виплати бюджетних дотацій за лютий у розмірі 79,8 млн грн в рамках програми з квазіакумуляції ПДВ. Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий.

«Компенсація за лютий показала, що цей механізм працює і аграрії уже отримали кошти за лютий. Я закликаю всіх аграріїв реєструватися і подавати документи на відповідне відшкодування. Я сподіваюсь, що обсяг компенсації наступного місяця буде суттєво більшим, і всі, хто потребує цієї підтримки, нею скористаються», - підкреслив Тарас Кутовий, пишуть Аgronews.ua.

Державною казначейською службою України перераховано з небюджетного рахунку Мінагрополітики бюджетної дотації 683 сільськогосподарським товаровиробникам на загальну суму 79 783 100,85 гривень за результатами їх діяльності у лютому 2017 року.

Нагадаємо, що Міністерством аграрної політики України було перераховано на небюджетний рахунок, відкритий в Державній казначейській службі України, 306 327,9 тис грн для автоматичної виплати дотацій у рамках держпідтримки сільгоспвиробників. Залишки коштів будуть перенесені на виплату дотацій за травень.

«Декілька разів обговорювалося питання: хто саме буде отримувати цю підтримку. І рішенням Кабміну, адже були побоювання, що тваринники заберуть всі кошти, обсяг компенсації для них обмежений 20% від заявленої суми, це 2 млрд грн. Зараз чітко можна сказати, що підтримка в обсязі 4 млрд грн з квазіакумуляції ПДВ дійсно працює», - зауважив міністр.

Довідка: За державною програмою квазіакумуляції ПДВ у розмірі 4 млрд грн, 10% від суми (550 млн грн) направлено на компенсацію від купівлі агропромислової техніки. Тобто, при придбанні техніки українського виробника державою компенсується 20% від її вартості.

Програма «квазіакумуляції ПДВ» спрямована на розвиток сільськогосподарських товаровиробників та стимулювання виробництва сільгосппродукції.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%