Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Зупинені заводи Фірташа отримали 2 мільярди передплати за постачання добрив, - Мінагрополітики

Четвер, 20 квітня 2017 14:42

Хімічним підприємствам підконтрольні Дмитру Фірташу групи Ostchem агровиробники здійснили передплату в розмірі 2 млрд грн за 300 тис тонн добрив.

Про це повідомив директор департаменту землеробства і технічної політики Мінагрополітики Володимир Топчій, передає БізнесЦензор з посиланням на прес-службу міністерства.

За словами чиновника, аграрії сподіваються на відновлення виробничих потужностей підприємств і виконання заводами договірних зобов'язань з постачань мінеральних добрив в повному обсязі.

У той же час голова департаменту зазначив, що більшість областей України забезпечені добривами на 98-100% від  заявлених потреб.

"Всі області завершили ранньовесняну підгодівлю озимих культур азотними добривами. Станом на 17 квітня господарствами повністю проведено підживлення озимих на площі 7,2 млн га", - повідомив Топчій.

За інформацією міністерства, станом на 19 квітня 2017 року сільськогосподарські підприємства придбали 1,03 млн т мінеральних добрив (108% до заявки), в тому числі азотних - 743 тис тонн (110% до заявки), фосфорних - 165 тис тонн (106%), калійних - 129 тис тонн (101% до заявки).

Всього протягом весняно-літніх польових робіт 2017 року передбачається використати в обсягах 958 тис тонн мінеральних добрив в тому числі: азотних - 676 тис тонн; фосфорних - 156 тис тонн; калійних - 127 тис тонн.

Як повідомлялося, "Укртрансгаз" 7 березня розпочав обмеження газопостачання підконтрольних Group DF Дмитра Фірташа ПАТ "Рівнеазот", ПрАТ "Сєвєродонецьке об'єднання Азот" і ПАТ "Азот" (Черкаси), оприлюднивши причину - заборгованість контрагентів і відсутність підтверджених обсягів газу в газотранспортній системі.

В управляючій компанії Ostchem, яка координує роботу підприємств азотної хімії, що належать Group DF, в свою чергу заявили, що ситуація, яка склалася, не позначиться на посівній, зважаючи на достатню кількість запасів готової продукції на складах.

А от, прем'єр-міністр Володимир Гройсман, коментуючи ситуацію, що склалася, заявив, що уряд зацікавлений відновити роботу хімічних підприємств, проте підкреслив, що вони є приватними.

"Попит на азотні добрива є, і чому ці підприємства не працюють, для мене - загадкове запитання."Азоти" можуть безпосередньо у всіх країнах світу купувати газ для того, щоб виробляти мінеральні добрива", - сказав прем'єр.

Ostchem консолідує активи азотної хімії і включає в себе підприємства з виробництва азотних добрив ПАТ "Азот" (Черкаси), ПАТ "Рівнеазот", ПрАТ "Сєвєродонецьке об'єднання Азот", а також що перебуває на непідконтрольною території ПАТ "Концерн Стирол".

Крім них, в Україні таку продукцію випускає підконтрольний державі Одеський припортовий завод, який в даний час працює по толлінгу.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%