Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Троє для бюджету: Ахметов, Коломойський і Злочевський лідери по сплаті податків в Україні

Вівторок, 25 квітня 2017 10:43

Їх компанії сплатили найбільше коштів до Зведеного бюджету країни у минулому році

Державна фіскальна служба оприлюднила перелік бюджетоутворюючих компаній, які сплатили максимальні обсяги податків до зведеного бюджету України у 2016 році. З сотні найбільших налогоплательщиків країни найбільше сплатили до держскарбниці бізнеси Ріната Ахметова, Ігоря Коломойського та Миколи Злочевського, пишуть Українські Новини

Сумарно компанії цих бізнесменів сплатили понад 40 млрд грн у вигляді податків і зборів до бюджету України в 2016 році, випливає з рейтингового проекту офіційного видання ГФС "Вісник. Рейтинг".

"Ми не тільки забезпечуємо країну газом внутрішнього видобутку, сприяючи зміцненню незалежності нашої держави, але ми також максимально відкрито ведемо свою діяльність і виконуємо всі свої зобов'язання перед державним і місцевими бюджетами. Це соціальна функція будь-якого бізнесу, що сприяє довірчим відносинам між державою і суспільством", – зазначив президент Burisma Group Микола Злочевський.

За його словами, Burisma Group оголосила 2017-й роком реалізації програми "Стратегія мільярдів", яка передбачає мільярди інвестицій в країну, мільярди податків у бюджет і мільярди видобутку природного газу.

589

Нагадаємо, минулого тижня відбувся аукціон із закупівлі газу Укртрансгазом через систему публічних закупівель ProZorro. Переможцями торгів стали п'ять компаній, серед яких Енерго-сервісна компанії "ЕСКО-ПІВНІЧ", найбільше операційне підприємство Burisma Group. Саме "ЕСКО-ПІВНІЧ" запропонувало найнижчу ціну Укртрансгазу порівняно з іншими державними та приватними компаніями – 1 лот за 1,29 млрд грн порівняно з 1,35 млрд грн від Еру Трейдинг або 1,37 млрд грн від Нафтогаз України. Пропозиція компанії Burisma Group дозволила зекономити державному Укртрансгазу майже 100 млн грн і направити ці кошти на інвестпроекти або соціальні потреби.

"Burisma Group має намір і далі брати участь в аукціонах, пропонуючи оптимальні умови і сприяючи розвитку відкритої конкуренції на українському ринку", – зазначив Микола Злочевський.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%