Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Це вже не жарти: США згортають допомогу Україні через божевільну корупцію клану Порошенко, - Наливайченко

Середа, 26 квітня 2017 09:22

Корупція, збагачення правлячої еліти на чолі з Порошенком, зубожіння людей, відсутність реформ, а також тиск і втручання влади в роботу новостворених антикорупційних органів (НАБУ, НАЗК, САП) і зволікання зі створенням Антикорупційного суду, є, за словами лідера Руху «Справедливість» Валентина Наливайченка, основними причинами скорочення США фіндопомоги Україні, пише Elisejournal.

   «На жаль, сталося те, що я прогнозував і до чого корумпована українська влада не прислухалася: США скорочують фінансову допомогу Україні за програмами USAID. Застерігав щодо цього ще в грудні минулого року, але влада виявилася традиційно глухою. Мої поради не тільки не були прийняті владою до відома, а й активно спростовувалися офіційними особами, різними привладними лакеями і ботами », - написав політик у своєму фейсбуці.

Незважаючи на амерікоцентрічность політики нового президента США Дональда Трампа і глобальне скорочення американської фіндопомоги іншим країнам, причина скорочення допомоги Україні має свої конкретні причини: розквіт політичної корупції, збагачення правлячої еліти, зубожіння людей, відсутність реформ. «Цей ряд доповнили тиск і втручання влади в роботу новостворених антикорупційних органів (НАБУ, НАЗК, САП), зволікання зі створенням Антикорупційного суду. Показовим для американської сторони стало "справа Насірова", яку влада всіляко намагається розвалити. Партнери уважно стежать і за розвитком подій навколо інших гучних справ і розслідувань в Україні », - зазначає Валентин Наливайченко.

Він нагадав, що спочатку американська влада радикально скоротилиа до 150 мільйонів доларів витрати на підтримку Збройних Сил України в своєму оборонному бюджеті. Але українська влада не відреагувала і на цей дзвіночок.

   «Справи для влади невтішні і міжнародний тиск посилюватиметься пропорційно її небажання припинити обкрадати власний народ і брехати,» - підсумував лідер Руху «Справедливість».

Як зазначалося раніше, у екс-глави СБУ Валентина Наливайченка дуже тісні зв'язки і з колишньою адміністрацією Обами і з адміністрацією Трампа. Заяви Наливайченка можна розцінювати як неофіційну позицію Білого Дому.

У США неодноразово заявляли, що корупція в Україні побила всі рекорди і перетнула межу розумного.

За 3 роки Україна увійшла в ТОП 10 найбільш корумпованих країн планети, де живуть найбагатші чиновники, судді, прокурори і Президент, при цьому населення знаходиться на межі голоду.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%