Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Банк «Михайлівський» можуть визнати незаконно ліквідованим

Середа, 26 квітня 2017 14:15

На останньому засіданні у справі банку «Михайлівський» судді відхилили клопотання Фонду гарантування вкладів фізосіб, спрямовані фактично на затягування процесу, повідомляє УНН із посиланням на представників екс-власників банку в суді.

Зокрема, суд відхилив клопотання ФГВФО про витребування додаткових доказів і відвід суддів. Суд визнав наявні в справі докази достатніми для прийняття рішення і пішов у письмове провадження.

Рішення суду по суті питання, яке розглядається, очікують найближчим часом.

З огляду на наявність у справі висновку правової експертизи про неправомірне і необгрунтоване визнання банку “Михайлівський” неплатоспроможним, очікується рішення про його незаконну ліквідацію.

Про те, як рішення суду про незаконну ліквідацію банку “Михайлівський” може вплинути на вкладників, розповів експерт Андрій Новак. Він підкреслив, що ніхто не буде забирати гроші, виплачені ФГВФО вкладникам у розмірі гарантованих сум.

“Йдеться тільки про захист репутації цих банків, які виведені з ринку незаконно. Механізму повернення грошей, отриманих від ФГВФО, немає і навряд чи він буде. Тому це лише іміджеві кроки банків, які захистили свою репутацію в суді і домоглися визнання того, що НБУ стосовно них діяв неправомірно”, – сказав А.Новак.

Нагадаємо, нещодавно Київський апеляційний адміністративний суд визнав незаконною постанову НБУ про занесення банку “Хрещатик” до категорії неплатоспроможних.

Раніше аналогічні ріщення були ухвалені на користь низки фінустанов, серед яких “Укрінбанк”, “Банк Преміум”, “Велес банк”, “Банк Союз”, “Банк Капітал”, “Київська Русь”, “СП Банк”, “arb Bank Radical”.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%