Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Порошенко: Гроші Януковича зміцнять гривню

Середа, 03 травня 2017 18:40

Конфісковані судом 1,5 млрд доларів в оточення втікача-президента України Віктора Януковича додадуть стабільності національній валюті. Про це заявив президент України Петро Порошенко на нараді з міністром фінансів Олександром Данилюком та головою Національного банку Валерією Гонтаревою, передає «Кореспондент».

За словами Порошенка, наразі до держбюджету перераховано вже 1,1 млрд доларів, що зміцнить фінансово-банківську систему, додасть стабільності гривні і створить інвестиційну привабливість української економіки.

«Наразі жодної скарги на це рішення (суду – ред.) не надійшло. І так звані власники, які пред'явили б свої претензії щодо цих грошей, так і не з'явилися», – зазначив він.

Президент підкреслив, що крім зарахованих на рахунки Держказначейства 1,1 млрд доларів, додатково ще 200 млн доларів у цінних паперах будуть передані Міністерству фінансів, і на цю суму буде зменшено внутрішній борг держави. Після зарахування цих коштів золотовалютні резерви держави складуть 18,4 млрд доларів США. Він нагадав, що в 2015 році ця сума була меншою 5 млрд доларів.

«Це зміцнює фінансово-банківську систему, додає стабільності національної грошової одиниці. Це буде сприяти інвестиційній привабливості української економіки», – підкреслив глава держави.

За словами Данилюка, додатково до 1,1 млрд доларів, які вже надійшли на рахунки Державного казначейства, додаються ще 199 млн доларів у цінних паперах, і на цю суму буде скорочено державний борг.

Гонтарева, своєю чергою, зазначила, що збільшення резервів на 1,1 млрд доларів є дуже важливим для забезпечення макрофінансової стабільності нашої держави.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%