Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

НБУ про борги ПриватБанку: Коломойський не платить

П'ятниця, 12 травня 2017 18:11

Глава НБУ Валерія Гонтарєва заявила, що екс-власники ПриватБанку не виконують зобов'язання по реструктуризації портфеля кредитів банку, інформує «Кореспондент».

«На сьогоднішній день нічого не зроблено. У нас час - до кінця червня. Не думаю, що такий портфель можна встигнути реструктуризувати за такий термін, але час ще є», - сказала вона в інтерв'ю.

Гонтарева заявила, що екс-власники ПриватБанку вже брали на себе подібні зобов'язання по реструктуризації портфеля в рамках підписаної на початку 2016 роки програми рекапіталізації і порушили їх.

«Думаю, що влітку (2016 року) було вже очевидно, що ніхто нічого не виконає: вони в черговий раз все підписали, взяли на себе зобов'язання і пішли робити реструктуризацію портфеля, і що? - нічого не зробили», - сказала вона.

За її словами, проведена в жовтні-листопаді 2016 року реструктуризація портфеля, обсяг якої за результатами пост-аудиту оцінюється в 137 мільярдів гривень, була фіктивна.

«Одним фіктивним компаніям було сказано реструктуризувати - вони реструктуризували на інші фіктивні компанії. Один fraud (шахрайство - ред.) Закрили іншим fraud», - підкреслила Гонтарєва.

Проте, глава Нацбанку додала, що істотного негативного впливу на баланс ПриватБанку ця фіктивна реструктуризація, в якій валютні кредити були переведені в гривневі, вже не могла нанести.

«Яка різниця, з якою валютою у вас пустушка під назвою кредит? Насправді гроші виведені, там нічого не було. Було зобов'язання реструктуризації, ось вони і робили вигляд, їм потрібно було тягнути час, інакше вони не виконали б програму», - пояснила глава Гонтарєва.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%