Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Підприємства «S. Group» С.Рибалки займалися конвертацією грошей і не платили податків - ГПУ

Субота, 13 травня 2017 15:47

Слідчі Генеральної прокуратури України підозрюють власників підприємств групи «S. Group» у веденні незаконної діяльності, а саме конвертації грошових коштів та ухиленні від сплати податків, передає УНН з посиланням на Єдиний реєстр судових рішень.

Так, із тексту ухвали Печерського районного суду м. Києва слідує, що працівники податкової виявили у діяльності підприємств групи “S Group” ознаки корупційних схем, однак у зв’язку з певними обставинами приховали цю інформацію.

“Досудовим розслідуванням встановлено, що посадові особи Лівобережної ОДПІ м. Дніпра ГУ ДФС у Дніпропетровській області сприяють власникам підприємств групи „S Group“ у здійсненні останніми незаконної господарської діяльності шляхом надання вказівок працівникам структурних підрозділів податкового органу у приховуванні виявлених порушень податкового законодавства з боку зазначених товариств”, — сказано в документі.

Окрім того, слідчі ГПУ додають, що ТОВ “Снек експорт”, яке входить до корпорації “S. Group” та належить батьку нардепа від радикальної партії Сергія Рибалки — Віктору Рибалці, ухилялося від сплати податків та здійснювало конвертацію грошових коштів.

“Службовими особами Лівобережної ОДПІ м. Дніпра ГУ ДФС у Дніпропетровській області сформовано аналітичні довідки щодо наявності у діяльності ТОВ „Снек експорт“ ознак конвертації грошових коштів та ухилення від сплати податків, однак керівництво податкового органу надало вказівки щодо приховування виявлених порушень та не відображення їх у актах документальних перевірок суб’єкта господарювання”, — зазначається в ухвалі суду.

У документі також сказано про те, що в квітні на підставі рішення слідчого судді Печерського районного суду м. Києві було проведено обшук центрального офісу групи компаній “S Group”. Наразі слідчі ГПУ просять суд арештувати грошові кошти вилучені під час обшуку.

“Під час обшуку виявлено та вилучено 200 купюр номіналом 5 євро, 1125 купюр номіналом 50 євро, а загалом 57 250 (п’ятдесят сім тисяч двісті п’ятдесят) євро, а також матеріал жовтого кольору з позначенням FEINGOLD 999,9”, — йдеться в ухвалі.

Нагадаємо, напередодні суд заарештував рахунки компаній родинного бізнесу радикала С.Рибалки. Йдеться, зокрема, і про рахунки ТОВ “Снек експорт”.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%