Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Гроші за вивезене в Старокостянтинів львівський сміття отримає фірма-посередник, пов’язана з мером

Понеділок, 22 травня 2017 11:12

КП «Львівспецкомунтранс» підписало договір про вивезення сміття на Староконстянтинівське сміттєзвалище в Хмельницькій області за ціною 500 гривень за тону. З цих грошей 282 грн. отримає фірма-посередник, пов’язана  з мером Староконстянтинова Миколою Мельничуком, пишуть Українські Новини з посиланням на видання «Перша міська».

У договорі фігурує чотири сторони - це комунальне підприємство зі Львова, транспортна компанія зі Львова (ТзОВ ДВ "Екосвіт"), яка доставляє сміття до Старокостянтинова, Старокостянтинівським комбінатом комунальних підприємств, який приймає сміття і незрозуміла фірма ТзОВ "Екостаркон", яка була зареєстрована киянами зовсім недавно.

Очолює цю фірму наближена до мера людина Василь Пецух. Василь Ярославович очолює ФК "Случ". На виборах до Верховної Ради у 2014 році, коли міський голова Старокостянтинова балотувався у депутати, Пецух був правою рукою мера та активно працював у штабі останнього.  В свій час, коли відбувалися збори в Старокостянтинівській райспоживспілці мер із секретарем ради, прийшовши на збори, просували кандидатуру на голову правління Василя Пецуха.

Згідно з договором, функції ТзОВ "Екостаркон" досить абстракті. Якщо Комбінат комунальних послуг зобов`язується приймати сміття обсягом до 50 тон на добу, то "Екостанкон" "сприяти безперешкодному доїзді та у випадку необхідності залучати представників Національної поліції".

Йдеться про те, що ця фірма має надавати послуги та проводити роботи щодо розвитку виробничої інфраструктури сміттєзвалища.

І за ці так звані послуги ця фірма-прокладка отримуватиме 281 грн 84 коп за тонну. В свою чергу Комбінат комунальних підприємств отримуватиме 218 грн. 16 коп за тонну.

Тобто в цілому згідно з договором Львів сплачуватиме 500 грн за тонну сміття, яку прийматиме Старокостянтинів. Але до бюджету підприємства надходитиме навіть не половина цих коштів. Решта йтиме в кишеню невідомим або вже відомим, як їх називає міський голова "інвесторам".

Як повідомляли Українські Новини, Львівська міська рада має наміру розривати договори з перевізниками, які скидають сміття за межами полігонів.

Сміття може стати причиною введення надзвичайного стану у Львові.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%